brownies me krema sokolatas
clock icon
40'

Brownies με κρέμα σοκολάτας και βατόμουρα

Υλικά

  • 275γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σε κομματάκια
  • 175γρ. μαργαρίνη
  • 4 αβγά
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με Γεύση Βανίλια
  • 400ml γάλα
  • 1 φάκελος (100γρ.) Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κεσεδάκι βατόμουρα
  • φυλλαράκια μέντας

Το απόλυτο γλυκό για κάθε choco-lover! Η Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ στο brownie και την κρέμα απογειώνουν αυτό το δροσερό γλύκισμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με τη μαργαρίνη σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο. Αφήνετε το μπράουνις να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και απλώνετε το μίγμα πάνω από το κρύο μπράουνις. Το αφήνετε στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε κόβετε σε κομμάτια, τα οποία διακοσμείτε με βατόμουρα, σταγόνες σοκολάτας κι ένα φυλλαράκι μέντας, αν θέλετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με τη μαργαρίνη σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο. Αφήνετε το μπράουνις να κρυώσει.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και απλώνετε το μίγμα πάνω από το κρύο μπράουνις. Το αφήνετε στο ψυγείο.

Βήμα 5

Όταν θέλετε να σερβίρετε κόβετε σε κομμάτια, τα οποία διακοσμείτε με βατόμουρα, σταγόνες σοκολάτας κι ένα φυλλαράκι μέντας, αν θέλετε.