bavaroise vatomouro
clock icon
25'

Bavaroise βατόμουρο με σάλτσα σοκολάτας

Υλικά

  • 1 συσκευασία Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Μούρο
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια
  • 1 κεσεδάκι μαύρα ή κόκκινα βατόμουρα
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 125γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 125ml κρέμα γάλακτος

Φρουτένιο, δροσερό γλύκισμα που ετοιμάζετε με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ και σερβίρετε με λαχταριστή σάλτσα σοκολάτας για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας μόνο το καυτό νερό, δηλαδή το μισό, κι αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Πολτοποιείτε τα βατόμουρα κι ενσωματώνετε τον πολτό στο μίγμα της κρέμας. Ενσωματώνετε και το ζελέ και μεταφέρετε τη μπαβαρουάζ σε φόρμα σιλικόνης. Την αφήνετε στο ψυγείο να πήξει καλά για 5-6 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και τη ρίχνετε πάνω από την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά να λιώσει και περιμένετε να κρυώσει αρκετά.
Ξεφορμάρετε τη μπαβαρουάζ σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας μόνο το καυτό νερό, δηλαδή το μισό, κι αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 3

Πολτοποιείτε τα βατόμουρα κι ενσωματώνετε τον πολτό στο μίγμα της κρέμας. Ενσωματώνετε και το ζελέ και μεταφέρετε τη μπαβαρουάζ σε φόρμα σιλικόνης. Την αφήνετε στο ψυγείο να πήξει καλά για 5-6 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και τη ρίχνετε πάνω από την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά να λιώσει και περιμένετε να κρυώσει αρκετά.

Βήμα 5

Ξεφορμάρετε τη μπαβαρουάζ σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.