FROUTOSALATA
clock icon
20'

Φρουτοσαλάτα με λάιμ και πράσινο τσάι

Υλικά

  • 3 ακτινίδια
  • 20 φράουλες
  • 100γρ. μύρτιλλα
  • 100γρ. βατόμουρα κόκκινα
  • 1 πορτοκάλι σε φιλετάκια
  • ξύσμα από 1½ λάιμ
  • Για το σιρόπι

  • 300ml νερό
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40γρ. μέλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φακελάκι πράσινο τσάι

Μια φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής που μπορείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή της ημέρας.

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Αφού βράσει, το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μέλι. Ανακατεύετε να διαλυθεί και ρίχνετε το φακελάκι με το τσάι. Το αφήνετε να αρωματιστεί για περίπου 4-5 λεπτά, αφαιρείτε το φακελάκι και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Στη συνέχεια, σε ένα σκεύος κόβετε το ακτινίδιο και τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε ολόκληρα τα μύρτιλα, τα βατόμουρα, τα φιλέτα του πορτοκαλιού και το ξύσμα lime.
Περιχύνετε το κρύο σιρόπι στην φρουτοσαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολάκια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Αφού βράσει, το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μέλι. Ανακατεύετε να διαλυθεί και ρίχνετε το φακελάκι με το τσάι. Το αφήνετε να αρωματιστεί για περίπου 4-5 λεπτά, αφαιρείτε το φακελάκι και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σε ένα σκεύος κόβετε το ακτινίδιο και τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε ολόκληρα τα μύρτιλα, τα βατόμουρα, τα φιλέτα του πορτοκαλιού και το ξύσμα lime.

Βήμα 3

Περιχύνετε το κρύο σιρόπι στην φρουτοσαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολάκια.