Μια διαφορετική σαλάτα με όσπρια, με ελαφρώς πικάντικη γεύση, που ταιριάζει πολύ στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά τραπέζια.
Υλικά
- 450γρ. φακές
- 8 κολοκυθάκια μικρά
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. σούπας ξίδι λευκό βαλσαμικό
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
- γιαούρτι σουρωτό (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο. Τις σουρώνετε και τις βάζετε σε σαλατιέρα.Βήμα 2
Στο μεταξύ κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνετε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά περίπου.Βήμα 3
Αδειάζετε τα κολοκυθάκια στη σαλατιέρα με τις φακές. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε.Βήμα 4
Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ξίδι και το μπούκοβο και περιχύνετε τη σαλάτα. Αν θέλετε, τη συνοδεύετε με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb