clock icon
3:20'

Αρνάκι ρολό γεμιστό με κεφαλοτύρι

Υλικά

  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά αρνίσια μπουτάκια (2-2.50 κιλά), που θα ζητήσετε από το χασάπη να αφαιρέσει το κόκκαλο και να τα ισιώσει σαν φιλέτα
  • 200γρ. Βούτυρο Lurpak, σε κυβάκια
  • 200γρ. Arla Κεφαλοτύρι, σε κυβάκια
  • 6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, σπασμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1½ κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

Ζουμερό και απίστευτα νόστιμο ρολό αρνιού, που κλέβει τις εντυπώσεις στο γιορτινό και το κυριακάτικο τραπέζι. Το μυστικό είναι στο βούτυρο που δεν αφήνει το κρέας να στεγνώσει και στο κεφαλοτύρι που του χαρίζει έξτρα γεύση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Πάνω στον πάγκο της κουζίνας ανοίγετε το κάθε μπούτι, απλώνετε σε όλη την επιφάνεια βούτυρο σε κυβάκια (κρατάτε λίγο για να το αλείψετε και εξωτερικά), το κεφαλοτύρι, τα σκόρδα, μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
Τυλίγετε με το χέρι σας σε ρολό.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τα μπουτάκια. Αλατοπιπερώνετε την επιφάνεια τους και την αλείφετε με βούτυρο. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Για τις πατάτες: Τις ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε καλά, πασπαλίζετε με ρίγανη και ανακατεύετε.
Ψήνετε το ρολό στο φούρνο για 2-3 ώρες, ανάλογα με το βάρος του, (υπολογίστε 1½ ώρα ανά κιλό). Μετά τη δεύτερη ώρα ξεσκεπάζετε το ταψί, βάζετε τις πατάτες γύρω από το αρνάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να ροδίσει το αρνάκι, φροντίζοντας όσο ψήνονται να τα αλείψετε 2-3 φορές με τα ζουμάκια του ταψιού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βήμα 2

Πάνω στον πάγκο της κουζίνας ανοίγετε το κάθε μπούτι, απλώνετε σε όλη την επιφάνεια βούτυρο σε κυβάκια (κρατάτε λίγο για να το αλείψετε και εξωτερικά), το κεφαλοτύρι, τα σκόρδα, μπόλικο αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Τυλίγετε με το χέρι σας σε ρολό.

Βήμα 4

Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τα μπουτάκια. Αλατοπιπερώνετε την επιφάνεια τους και την αλείφετε με βούτυρο. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 5

Για τις πατάτες: Τις ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε καλά, πασπαλίζετε με ρίγανη και ανακατεύετε.

Βήμα 6

Ψήνετε το ρολό στο φούρνο για 2-3 ώρες, ανάλογα με το βάρος του, (υπολογίστε 1½ ώρα ανά κιλό). Μετά τη δεύτερη ώρα ξεσκεπάζετε το ταψί, βάζετε τις πατάτες γύρω από το αρνάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να ροδίσει το αρνάκι, φροντίζοντας όσο ψήνονται να τα αλείψετε 2-3 φορές με τα ζουμάκια του ταψιού.