Μια πεντανόστιμη τάρτα με σπανάκι και μοτσαρέλα, που ετοιμάζετε γρήγορα με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και κερδίζει τις εντυπώσεις.
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να σωθούν τα υγρά από το τηγάνι. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε μέσα το στραγγισμένο σπανάκι, τον άνηθο, το τριμμένο τυρί, το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε με τη σφολιάτα ή τη ζύμη κουρού τον πάτο και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας για τάρτα ή άλλου σχήματος αν θέλετε. Κόβετε ό,τι περισσεύει από την ταρτιέρα και τρυπάτε παντού με πιρούνι. Αδειάζετε μέσα το μίγμα της γέμισης που ετοιμάσατε και διακοσμείτε με τις φέτες της μοτσαρέλας.
Ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει λίγο, πριν τη σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να σωθούν τα υγρά από το τηγάνι. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε μέσα το στραγγισμένο σπανάκι, τον άνηθο, το τριμμένο τυρί, το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε με τη σφολιάτα ή τη ζύμη κουρού τον πάτο και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας για τάρτα ή άλλου σχήματος αν θέλετε. Κόβετε ό,τι περισσεύει από την ταρτιέρα και τρυπάτε παντού με πιρούνι. Αδειάζετε μέσα το μίγμα της γέμισης που ετοιμάσατε και διακοσμείτε με τις φέτες της μοτσαρέλας.
Βήμα 4
Ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει λίγο, πριν τη σερβίρετε.