Μια απίστευτα σοκολατένια τούρτα που θα φτιάξετε με Κακάο, Κουβερτούρα και Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Σοκολάτα και θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά να ασπρίσει το μίγμα και να υπερδιπλασιαστεί σε όγκο. Σταματάτε το μίξερ, βάζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε σουρωτήρι και το κοσκινίζετε πάνω από το μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Παίρνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας και το στρώνετε με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Tο λαδώνετε ελαφρά με πινέλο. Απλώνετε πάνω του ομοιόμορφα το μίγμα και ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι μαζί με το χαρτί και αφού το αφαιρέσετε προσεκτικά το κόβετε στη μέση από την μικρή του πλευρά και το χωρίζετε σε δύο δίσκους.
Για την επικάλυψη της σοκολάτας (γκανάς): Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και σπάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ομοιόμορφα κομμάτια. Τα ρίχνετε σε μπολ και όταν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος περιχύνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα. Μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος ενσωματώνετε στο λιωμένο μίγμα το μέλι και το μπράντι ή το ρούμι.
Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Για να στήσετε την τούρτα: Τοποθετείτε το πρώτο δίσκο από παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και το βρέχετε με το ποτό της επιλογής σας χρησιμοποιώντας πινέλο. Όταν το απορροφήσει κάνετε μια στρώση με το Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Σοκολάτα. Σκεπάζετε με το δεύτερο δίσκο από παντεσπάνι, βρέχετε με ποτό και αφού το απορροφήσει, απλώνετε την γκανάς (ίσως χρειαστεί να τη ζεστάνετε λίγο σε μπεν μαρί να γίνει πιο ρευστή). Διακοσμείτε την τούρτα με βατόμουρα και σερβίρετε όταν σταθεροποιηθεί η επικάλυψη της σοκολάτας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά να ασπρίσει το μίγμα και να υπερδιπλασιαστεί σε όγκο. Σταματάτε το μίξερ, βάζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε σουρωτήρι και το κοσκινίζετε πάνω από το μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Βήμα 2
Παίρνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας και το στρώνετε με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Tο λαδώνετε ελαφρά με πινέλο. Απλώνετε πάνω του ομοιόμορφα το μίγμα και ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι μαζί με το χαρτί και αφού το αφαιρέσετε προσεκτικά το κόβετε στη μέση από την μικρή του πλευρά και το χωρίζετε σε δύο δίσκους.
Βήμα 3
Για την επικάλυψη της σοκολάτας (γκανάς): Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και σπάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ομοιόμορφα κομμάτια. Τα ρίχνετε σε μπολ και όταν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος περιχύνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα. Μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος ενσωματώνετε στο λιωμένο μίγμα το μέλι και το μπράντι ή το ρούμι.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Βήμα 5
Για να στήσετε την τούρτα: Τοποθετείτε το πρώτο δίσκο από παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και το βρέχετε με το ποτό της επιλογής σας χρησιμοποιώντας πινέλο. Όταν το απορροφήσει κάνετε μια στρώση με το Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Σοκολάτα. Σκεπάζετε με το δεύτερο δίσκο από παντεσπάνι, βρέχετε με ποτό και αφού το απορροφήσει, απλώνετε την γκανάς (ίσως χρειαστεί να τη ζεστάνετε λίγο σε μπεν μαρί να γίνει πιο ρευστή). Διακοσμείτε την τούρτα με βατόμουρα και σερβίρετε όταν σταθεροποιηθεί η επικάλυψη της σοκολάτας.