Τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι αυτές τις μέρες, φτιαγμένα με ΓΙΩΤΗΣ για σίγουρη επιτυχία!
Χτυπάτε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος ρίχνετε τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ, εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδονάκια. Μετά τα κάνετε πλεξουδίτσες ή κουλουράκια στρογγυλά και τα αραδιάζετε στα ταψιά.
Αλείφετε τα κουλουράκια με το χτυπημένο κρόκο του αβγού και τα ψήνετε (ανά δύο τα ταψιά στο φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν και μεταφέρετε τα κουλουράκια σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος ρίχνετε τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ, εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Βήμα 3
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδονάκια. Μετά τα κάνετε πλεξουδίτσες ή κουλουράκια στρογγυλά και τα αραδιάζετε στα ταψιά.
Βήμα 4
Αλείφετε τα κουλουράκια με το χτυπημένο κρόκο του αβγού και τα ψήνετε (ανά δύο τα ταψιά στο φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βήμα 5
Αφήνετε να κρυώσουν και μεταφέρετε τα κουλουράκια σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.