clock icon
55'

Λεμονάδα συμπυκνωμένη

Υλικά

  • 1.200γρ. ζάχαρη
  • 800ml νερό
  • ξύσμα από 6 λεμόνια
  • 650ml χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
  • μερικά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα που με δροσερό νεράκι και μερικά φύλλα δυόσμου γίνεται η τέλεια παρέα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Βάζετε το ξύσμα, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.
Μετά από 15 λεπτά προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και βράζετε για 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι.
Αν θέλετε σουρώνετε τη λεμονάδα, αν θέλετε την αφήνετε με το ξύσμα. Τη μεταφέρετε με τη βοήθεια χωνιού σε 2 γυάλινα μπουκάλια και τη φυλάτε στο ψυγείο. Σερβίρετε το κρύο σιρόπι σε ποτήρια με καλαμάκι, αραιωμένο με παγωμένο νερό και φύλλα δυόσμου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το ξύσμα, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.

Βήμα 2

Μετά από 15 λεπτά προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και βράζετε για 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι.

Βήμα 3

Αν θέλετε σουρώνετε τη λεμονάδα, αν θέλετε την αφήνετε με το ξύσμα. Τη μεταφέρετε με τη βοήθεια χωνιού σε 2 γυάλινα μπουκάλια και τη φυλάτε στο ψυγείο. Σερβίρετε το κρύο σιρόπι σε ποτήρια με καλαμάκι, αραιωμένο με παγωμένο νερό και φύλλα δυόσμου.