Το cheesecake με τα αρώματα του λεμονιού είναι μια από τις καλύτερες εκδοχές του!
Ετοιμάζετε τη βάση του γλυκού: Ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με το ξύσµα του λεµονιού και το λιωµένο βούτυρο µέχρι να γίνει ένα µίγµα σαν βρεγµένη άµµος, το αδειάζετε σε φόρµα µε αποσπώµενο πάτο και µε την παλάµη το πιέζετε να πάει παντού, να γίνει συµπαγές και να µην αφήσει πουθενά κενό.
Για την κρέμα τυριού: Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Χτυπάτε στο µίξερ το τυρί µε τη µισή κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψει το µίγµα.
Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος και, αφού στύψετε τις ζελατίνες µε το χέρι, τις ρίχνετε στη ζεστή κρέµα και ανακατεύετε να διαλυθούν εντελώς. Ρίχνετε τη διαλυµένη ζελατίνη στο µίγµα του τυριού µαζί µε το χυµό και το ξύσµα των λεµονιών και συνεχίζετε το χτύπηµα για λίγο ακόµη, µέχρι να πάρετε ένα οµοιογενές µίγµα. Το αδειάζετε πάνω από τη βάση του µπισκότο και βάζετε τη φόρµα στο ψυγείο µέχρι να πήξει καλά το γλυκό.
Για την επικάλυψη: κόβετε και πετάτε τις άκρες των λεµονιών και ύστερα τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι µε νερό να βράσουν για 15 λεπτά και πετάτε το πρώτο νερό. Αφαιρείτε τυχόν κουκούτσια , βάζετε φρέσκο νερό και βράζετε για 15 λεπτά επιπλέον. Πετάτε και το δεύτερο νερό και στραγγίζετε τα λεµόνια. Προσθέτετε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό.
Κουνάτε κυκλικά την κατσαρολίτσα να διαλυθεί η ζάχαρη και ρίχνετε µέσα τα λεµόνια. Βράζετε µέχρι να πήξει το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς το γλυκό.
Ξεφορµάρετε το cheesecake σε πιατέλα και διακοσµείτε την επιφάνεια του γλυκού µε τις ζαχαρωμένες φέτες των λεµονιών.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη βάση του γλυκού: Ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με το ξύσµα του λεµονιού και το λιωµένο βούτυρο µέχρι να γίνει ένα µίγµα σαν βρεγµένη άµµος, το αδειάζετε σε φόρµα µε αποσπώµενο πάτο και µε την παλάµη το πιέζετε να πάει παντού, να γίνει συµπαγές και να µην αφήσει πουθενά κενό.
Βήμα 2
Για την κρέμα τυριού: Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Χτυπάτε στο µίξερ το τυρί µε τη µισή κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψει το µίγµα.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος και, αφού στύψετε τις ζελατίνες µε το χέρι, τις ρίχνετε στη ζεστή κρέµα και ανακατεύετε να διαλυθούν εντελώς. Ρίχνετε τη διαλυµένη ζελατίνη στο µίγµα του τυριού µαζί µε το χυµό και το ξύσµα των λεµονιών και συνεχίζετε το χτύπηµα για λίγο ακόµη, µέχρι να πάρετε ένα οµοιογενές µίγµα. Το αδειάζετε πάνω από τη βάση του µπισκότο και βάζετε τη φόρµα στο ψυγείο µέχρι να πήξει καλά το γλυκό.
Βήμα 4
Για την επικάλυψη: κόβετε και πετάτε τις άκρες των λεµονιών και ύστερα τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι µε νερό να βράσουν για 15 λεπτά και πετάτε το πρώτο νερό. Αφαιρείτε τυχόν κουκούτσια , βάζετε φρέσκο νερό και βράζετε για 15 λεπτά επιπλέον. Πετάτε και το δεύτερο νερό και στραγγίζετε τα λεµόνια. Προσθέτετε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό.
Βήμα 5
Κουνάτε κυκλικά την κατσαρολίτσα να διαλυθεί η ζάχαρη και ρίχνετε µέσα τα λεµόνια. Βράζετε µέχρι να πήξει το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς το γλυκό.
Ξεφορµάρετε το cheesecake σε πιατέλα και διακοσµείτε την επιφάνεια του γλυκού µε τις ζαχαρωμένες φέτες των λεµονιών.