Μπορεί η κλασική συνταγή να ζητά πολτό ροδάκινου αλλά και αυτή η εκδοχή με σέλερι και wasabi θα σας ενθουσιάσει.
Bellini με σέλερι και wasabi
Υλικά
(για 1 ποτήρι)
50ml μίγμα σέλερι
75ml λευκό αφρώδες κρασί
Για το μίγμα σέλερι (δόση για 5 κοκτέιλ)
140ml χυμό σέλερι
15ml χυμό αγγουριού
75ml χυμό μήλου
20ml σιρόπι ζάχαρης
5-10γρ. πάστα wasabi
Διαδικασία
Ετοιμάζετε το μίγμα σέλερι: Λιώνετε σέλερι, ιδανικά σε αποχυμωτή, και παίρνετε 140ml από το χυμό τους. Ξεφλουδίζετε και μισό αγγούρι και παίρνετε 15ml από τον χυμό του με τον ίδιο τρόπο.
Σε ένα σέικερ χτυπάτε τους χυμούς από σέλερι και αγγούρι μαζί με το χυμό μήλου, το σιρόπι ζάχαρης και την πάστα wasabi (περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με τα γούστα σας). Περνάτε το μίγμα από τουλπάνι ή πολύ ψιλό σουρωτήρι.
Ρίχνετε το κοκτέιλ σε ψηλό ποτήρι σαμπάνιας, απογεμίζετε με το αφρώδες κρασί και ανακατεύετε απαλά με αναδευτήρι.