clock icon
45'

Χιονισμένα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά

  • 225 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. Κακάο ΙΟΝ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 24 κομμάτια ΙΟΝ Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Tips

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιους ξηρούς καρπούς θέλουμε ή να τους παραλείψουμε

Σοκολατένια και γιορτινά μπισκότα, με κακάο και κουβερτούρα ΙΟΝ.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, Χτυπάμε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, τα φουντούκια, το μείγμα με το αλεύρι-κακάο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά να ενωθούν τα υλικά.

Παίρνουμε μια κουταλιά ζύμης, την πιέζουμε στην παλάμη μας, τοποθετούμε ένα κομμάτι κουβερτούρας στο κέντρο και τη σφραγίζουμε καλά σχηματίζοντας ένα στρογγυλό μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε με όλη τη ζύμη.

Κυλάμε τις μπαλίτσες στη ζάχαρη άχνη και τις τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, έτσι θα κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους στο ψήσιμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά.

Τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά πάνω στο ταψί και, όσο είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη άχνη για το χιονισμένο φινίρισμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, Χτυπάμε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, τα φουντούκια, το μείγμα με το αλεύρι-κακάο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Παίρνουμε μια κουταλιά ζύμης, την πιέζουμε στην παλάμη μας, τοποθετούμε ένα κομμάτι κουβερτούρας στο κέντρο και τη σφραγίζουμε καλά σχηματίζοντας ένα στρογγυλό μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε με όλη τη ζύμη.

Βήμα 3

Κυλάμε τις μπαλίτσες στη ζάχαρη άχνη και τις τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, έτσι θα κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους στο ψήσιμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά.

Βήμα 4

Τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά πάνω στο ταψί και, όσο είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη άχνη για το χιονισμένο φινίρισμα.