paximadia_kithirwn_anoigma
clock icon
20'

Παξιμαδάκια Κυθήρων με κρέμα ανθότυρου, μέλι και φιστίκι Αιγίνης

Υλικά

    Για 4 άτομα

  • 8 παξιμαδάκια Κυθήρων, μικρού μεγέθους
  • 200 γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2-3 κ.σ. μέλι ελάτης ή πορτοκαλιάς
  • 1 ακέρωτο πορτοκάλι, το ξύσμα
  • Λίγους σπόρους καρδάμωμο κοπανισμένους σε γουδί
  • Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο
  • Φύλλα φρέσκου θυμαριού

Μία πάρα πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή. Φτιάχνουμε γλυκά σάντουιτς με παξιμαδάκια Κυθήρων σε μόλις 20 λεπτά.

Βάζουμε το ανθότυρο σε μπολ και το δουλεύουμε με πιρούνι μέχρι να γίνει λείο. Για πιο ανάλαφρη υφή, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά.

Στάζουμε μέσα ένα κουταλάκι μέλι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τους σπόρους καρδάμωμου κοπανισμένους στο γουδί. Αυτό θα δώσει φρεσκάδα και άρωμα εσπεριδοειδών που ισορροπεί τη γλύκα.

Περνάμε τα παξιμαδάκια πολύ γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό ή τα ραντίζουμε ελαφρά, να μαλακώσουν ελάχιστα στην επιφάνεια και να παραμείνουν τραγανά στο εσωτερικό. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να μην είναι υπερβολικά σκληρά στο δάγκωμα.

Με ένα κουταλάκι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε το μείγμα ανθότυρου πάνω σε κάθε παξιμαδάκι, σχηματίζοντας ένα όμορφο στρώμα που προεξέχει ελαφρά. Περιχύνουμε από πάνω λίγο αρωματικό μέλι, αφήνοντας να τρέξει φυσικά στις πλευρές.

Γαρνίρουμε με καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης που έχουμε ψιλοκόψει ώστε να δίνει χρώμα και τραγανή υφή και συμπληρώνουμε με μικρά φυλλαράκια θυμαριού για άρωμα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το ανθότυρο σε μπολ και το δουλεύουμε με πιρούνι μέχρι να γίνει λείο. Για πιο ανάλαφρη υφή, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά.

Βήμα 2

Στάζουμε μέσα ένα κουταλάκι μέλι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τους σπόρους καρδάμωμου κοπανισμένους στο γουδί. Αυτό θα δώσει φρεσκάδα και άρωμα εσπεριδοειδών που ισορροπεί τη γλύκα.

Βήμα 3

Περνάμε τα παξιμαδάκια πολύ γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό ή τα ραντίζουμε ελαφρά, να μαλακώσουν ελάχιστα στην επιφάνεια και να παραμείνουν τραγανά στο εσωτερικό. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να μην είναι υπερβολικά σκληρά στο δάγκωμα.

Βήμα 4

Με ένα κουταλάκι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε το μείγμα ανθότυρου πάνω σε κάθε παξιμαδάκι, σχηματίζοντας ένα όμορφο στρώμα που προεξέχει ελαφρά. Περιχύνουμε από πάνω λίγο αρωματικό μέλι, αφήνοντας να τρέξει φυσικά στις πλευρές.

Βήμα 5

Γαρνίρουμε με καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης που έχουμε ψιλοκόψει ώστε να δίνει χρώμα και τραγανή υφή και συμπληρώνουμε με μικρά φυλλαράκια θυμαριού για άρωμα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography