Φτιάχνουμε θρεπτικό και αφράτο banana bread με τα προϊόντα της Arla.

Υλικά
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 60 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο + επιπλέον για το άλειμμα του σκεύους
- 180 γρ. μέλι ανθέων
- 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 15 γρ. κανέλα, σε σκόνη
- 15 γρ. μπαχάρι, σε σκόνη
- 15 γρ. μαγειρική σόδα, σε σκόνη
- 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μπανάνες ώριμες
- 2 αυγά μεγάλα
- 150 γρ. ταχίνι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αλείφουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ και ψωμιά με λίγο βούτυρο και τη βάζουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το Lurpak Soft και 100 γρ. μέλι. Ζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να αφήσουμε να κοχλάσει και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, βάζουμε την κανέλα, το μπαχάρι και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μέλι και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Σε άλλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες και τις χτυπάμε με τα αυγά και το ταχίνι. Προσθέτουμε το μείγμα από βούτυρο, γάλα και μέλι και ομογενοποιούμε καλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45΄. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του. Πρέπει να βγει καθαρό, αλλιώς ψήνουμε για 10΄ επιπλέον.
Βήμα 5
Βγάζουμε το μπανανόψωμο από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά προτού σερβίρουμε.