Mac,And,Cheese,,Traditional,American,Food,,Top,View
clock icon
45'

Mac n cheese

Υλικά

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βραστό κοτόπουλο, μπέικον ή μανιτάρια για πιο πλήρες γεύμα.
  • Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε λίγη μουστάρδα Dijon στη σάλτσα.

Τα αγαπημένα και φουλ τυρένια ζυμαρικά φούρνου γίνονται ακόμη πιο λαχταριστά με τα προϊόντα της Arla.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά για 1΄-2΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο, ώστε να κρατάνε ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα, λιώνουμε το Βούτυρο Lurpak σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το Arla Pasta & Gratinar,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια βελούδινη, κρεμώδη σάλτσα.

Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν εντελώς από τη σάλτσα τυριού.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω μελίγο επιπλέον Arla Pasta & Gratinar για γκρατινάρισμα ή τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με λίγο ελαιόλαδο για πιο τραγανή κρούστα.

Ψήνουμε για 20΄-25΄, να ροδίσει η επιφάνεια και να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να σταθεί για 5΄ πριν σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά για 1΄-2΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο, ώστε να κρατάνε ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα, λιώνουμε το Βούτυρο Lurpak σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το Arla Pasta & Gratinar,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια βελούδινη, κρεμώδη σάλτσα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν εντελώς από τη σάλτσα τυριού.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω μελίγο επιπλέον Arla Pasta & Gratinar για γκρατινάρισμα ή τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με λίγο ελαιόλαδο για πιο τραγανή κρούστα.

Βήμα 5

Ψήνουμε για 20΄-25΄, να ροδίσει η επιφάνεια και να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να σταθεί για 5΄ πριν σερβίρουμε.