Τα αγαπημένα και φουλ τυρένια ζυμαρικά φούρνου γίνονται ακόμη πιο λαχταριστά με τα προϊόντα της Arla.

Υλικά
- 300 γρ. μικρά ζυμαρικά (π.χ. κοφτό μακαρονάκι ή elbow pasta)
- 50 γρ. Βούτυρο Lurpak
- 200 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- 200 γρ. μίγμα τυριών Arla Pasta & Gratinar
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο προαιρετικά
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- Επιπλέον: λίγο extra μίγμα τυριών Arla Pasta & Gratinar για γκρατινάρισμα ή τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με λίγο ελαιόλαδο
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βραστό κοτόπουλο, μπέικον ή μανιτάρια για πιο πλήρες γεύμα.
- Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε λίγη μουστάρδα Dijon στη σάλτσα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά για 1΄-2΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο, ώστε να κρατάνε ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα, λιώνουμε το Βούτυρο Lurpak σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι.
Βήμα 3
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το Arla Pasta & Gratinar,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια βελούδινη, κρεμώδη σάλτσα.
Βήμα 4
Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν εντελώς από τη σάλτσα τυριού.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω μελίγο επιπλέον Arla Pasta & Gratinar για γκρατινάρισμα ή τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με λίγο ελαιόλαδο για πιο τραγανή κρούστα.
Βήμα 5
Ψήνουμε για 20΄-25΄, να ροδίσει η επιφάνεια και να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να σταθεί για 5΄ πριν σερβίρουμε.