Patio at the Margi. Η μισελενάτη κουζίνα του Παναγιώτη Γιακαλή συνεχίζει να εντυπωσιάζει μεταφέροντας το γαστρονομικό της φινάλε για τις 20 Νοεμβρίου.

Στο εντυπωσιακό Cortili, την εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου The Margi, η φλόγα της υψηλής γαστρονομίας θα συνεχίσει να μας ζεσταίνει και τον Νοέμβριο σε ένα άρτιο γαστρονομικό μονόπρακτο με φινετσάτους νέους διαλόγους.

Patio

«Μπροστά σας έχετε το επιδόρπιο με τίτλο. Κηρήθρα και Λουλούδια» μας ενημερώνει ο σερβιτόρος και ξεκινά να μας εξηγεί τις λεπτομέρειες πίσω από αυτό το γλυκό τρίπτυχο. Beehive & Flowers λοιπόν και το πρώτο μέρος της τριλογίας του Άρχοντα των γλυκών λουλουδιών αποτελείτο από μια βάση τραγανού ρυζιού, παγωτό από κατσικίσιο γάλα και ψημένο καστανό ρύζι, μια καραμέλα μελιού, λίγο ανθό αλατιού και αφρό γάλακτος. Το δεύτερο μέρος ήταν ένας κύβος από αληθινή κηρήθρα που λειτουργούσε σαν βάση για να σταθεί επάνω της η βρώσιμη εικονική κηρήθρα. Ένας δεύτερος μικρότερος κύβος. Ένα κρεμέ με σαφράν, μια επικάλυψη από γύρη, και ένα εικονικό μέλι από εσπεριδοειδή δημιουργούσαν μια χρυσοκίτρινη μελένια τετράγωνη μπουκιά. Το τρίτο μέρος, η επιστροφή του Βασιλιά κατά Peter Jackson ήταν η ίδια η ζωή για το βασίλειο των μελισσών. Η Γύρη. Πούδρα από αποξηραμένη γύρη πάνω στα πέταλα και τους στήμονες ενός λουλουδιού έτοιμη να την τοποθετήσουμε κατά βούληση στην καρδιά της εικονικής κηρήθρας. Σπουδαία μπουκιά μα τον Τουτάτη όπως θα έλεγαν και αυτοί οι ξακουστοί Γαλάτες των A.Uderzo & R.Goscinni αν την δοκίμαζαν. Μια σύνθεση του καταξιωμένου pastry chef Μανώλη Στήθου.

Patio

Αυτός ήταν ο εντυπωσιακός νέος διάλογος στο γαστρονομικό σενάριο του πολυβραβευμένου εστιατορίου Patio στην καρδιά του τόσο γοητευτικού The Margi στην οδού Λητούς στην Βουλιαγμενη. Εκεί που η Αθηναϊκή Ριβιέρα δείχνει το άλλο της πρόσωπο. Το γαλήνιο -το μελαγχολικό.

Patio

Υπάρχουν όμως και οι παλιοί διάλογοι, οι παιγμένοι ξανά και ξανά σε ένα ακροατήριο που λατρεύει αυτή την γευστική επανάληψη. Το Ψάρι και η Φάρμα είναι ένας από αυτούς. Μια σύνθεση που κατέχει την δική της περίοπτη θέση στο μενού του Patio από την πρώτη κιόλας ημέρας χωρίς να έχει λείψει στιγμή από αυτό. Ένα παχύ και γεμάτο εντάσεις αυγολέμονο αρωματισμένο με φινόκιο αγκαλιάζει έναν ποσαρισμένο μπακαλιάρο που στην κορυφή του έχει μια φίνα κρούστα λιαστής ντομάτας με μπαχαρικά και μικρές αστραπιαίες πικάντικες νότες. Ο σεφ του εστιατορίου Παναγιώτης Γιακαλής είναι ο άνθρωπος πίσω από κάθε μικρή και μεγάλη δημιουργία.

Patio

Ο επαγγελματίας εκείνος που βρίσκεται σε ένα διαρκή και επικαιροποιημένο διάλογο με την Ελληνική Γη και τους καρπούς αυτής καθώς μετασχηματίζει και αναδεικνύει τα αγαθά που του παρέχει το terroir της βιολογικής φάρμας του ξενοδοχείου στα Καλύβια Θορικού με μια χάρη και μια φινέτσα που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Αγγίζει μνήμες της Ελληνική κουζίνας δε βάζοντας την να σύρει έναν μακρόσυρτο αλλά ευγενικό χορό με παρτενέρ την υψηλή τεχνική και τις διεθνείς νότες πλάι στις κυρίαρχες επιρροές του από την γαλλική κουζίνα και την μαθητεία του σε αυτήν, σε ένα συναρπαστικό μαγειρικό τερραίν που ξεδιπλώνεται από την πρώτη κιόλας μπουκιά χάρις στην συναρπαστική τριλογία καλωσορισμάτων με το κοχύλι, το λουκούμι από μαριναρισμένο ψάρι με νότες από κιτρώδη φρούτα και το κλασικό πλέον παστέλι με μους φουαγκρά να εναλλάσσουν γευστικά μέτρα μεταξύ εντάσεων και ισορροπιών δίνοντας το έναυσμα και τον τόνο του δείπνου.

Patio

Στο Patio θα συναντήσετε δυο tasting menus (οκτώ σταδίων στα 135€ και 11 σταδίων στα 185€ το άτομο χωρίς το wine pairing). Ανάμεσα τους θα ανακαλύψετε πως ένας αχινός μεταμορφώνεται σε μους και συνδυάζεται εύστοχα με έναν στιβαρό αφρό ούζου και νότες λεμονιού. Πως μια ντελικάτη ταλιατέλα σουπιάς παντρεύεται με νερό ντομάτας αρωματισμένο με βασιλικό και πέστο από σπανάκι , στην σύνθεση με τίτλο ‘’Σουπιές με σπανάκι’ ’αλλά πάνω από όλα θα χαρίσετε στους εαυτούς σας μια κορυφαία αστιγμία.

Το Αρνί
Μικρά μενταγιόν από σέλα αρνιού με πουρέ πράσινης ελιάς, σάλτσα από το αρνί ένα ολοζώντανο μπουκέτο μυριστικών από την φάρμα να αγκαλιάζει το κρέας και εκείνη την αξέχαστη όσες φορές και αν την δοκιμάσω μπουκιά. Τα μεγάλα καρέ λευκής μελιτζάνας μαριναρισμένης σε πιπερόριζα και γλυκά μπαχαρικά.

info
Τρίτη με Σάββατο ο 19.00- 22.30 /ΚΥ-Δε κλειστά
Λητούς 11 Βουλιαγμένη, τηλ 210 8929160

Δείτε επίσης:

8 νέα εστιατόρια κάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα