Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ στον κόσμο. Με εστιατόρια που έχουν αποσπάσει πολυάριθμα αστέρια Michelin, best-seller βιβλία μαγειρικής και παρουσία σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, έχει κερδίσει τη φήμη ενός αυστηρού, αλλά δίκαιου κριτή. Πρόσφατα ρωτήθηκε ποιο ή ποια είναι τα μυστικά του για τα τέλεια λαζάνια με κιμά -μία από τις πιο comfort συνταγές του φθινοπώρου. Δείτε τι απάντησε:
5 tips για τέλεια λαζάνια με κιμά
Τα καρυκεύματα
Σύμφωνα με τον διάσημο σεφ, όταν ετοιμάζουμε τον κιμά θα πρέπει να προσθέτουμε από την αρχή το αλάτι και το πιπέρι, ενώ καρυκεύματα όπως η καπνιστή πάπρικα, ο κουρκουμάς ή το πιπέρι καγιέν μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Τα λαχανικά
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ προτιμά να πολτοποιεί τα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, σκόρδο), ώστε οι σάλτσες να δένουν καλύτερα. Ωστόσο, στην κλασική συνταγή για λαζάνια με κιμά, χρησιμοποιεί τον τρίφτη, προκειμένου να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Αυτό που ξεκαθαρίζει είναι ότι δεν ψιλοκόβει τα λαχανικά.
Τα λαζάνια
Τα λαζάνια δεν πρέπει να τα βράζουμε πριν τα στρώσουμε στο ταψί μας. Τα ξερά λαζάνια ψήνονται τέλεια στον φούρνο, κρατούν την υφή που χρειάζεται και βοηθούν να σχηματιστούν ομοιόμορφες στρώσεις.
Η σάλτσα και η μπεσαμέλ
Για να δέσει η σάλτσα και να πετύχει η μπεσαμέλ, ο Γκόρντον Ράμσεϊ πασπαλίζει με καβουρδισμένο αλεύρι τα τριμμένα λαχανικά και τον κιμά μετά το σοτάρισμα, ενώ στη μπεσαμέλ προσθέτει τριμμένο τυρί.
Λαζάνια με κιμά: η τελευταία πινελιά
Η τελευταία κίνηση πριν μπει το ταψί στον φούρνο είναι απαραίτητη: πασπάλισμα με τριμμένη παρμεζάνα.
Ορισμένα από τα tips του Γκόρντον Ράμσεϊ μπορούμε να τα εφαρμόσουμε και σε άλλες συνταγές, όπως το παστίτσιο. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε φέτα στη μπεσαμέλ και στη σάλτσα του κιμά να βάλουμε δαφνόφυλλα και κανέλα για επιπλέον άρωμα.
Διαβάστε επίσης:
Λαζάνια: 12 συνταγές που ανυπομονούμε να βγουν από τον φούρνο