Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η κουζίνα μάς γεμίζει με αρώματα. Και τι καλύτερο από μια γρήγορη και θρεπτική κοτόσουπα που αξιοποιεί το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε; Αυτή η συνταγή ξεκινά με δύο «κόλπα» που μας λύνουν τα χέρια: ο έτοιμος ζωμός κοτόπουλου και το ψητό κοτόπουλο από την προηγούμενη.

Ακολουθεί η συνταγή για κοτόσουπα με κοτόπουλο από την προηγούμενη

45 λεπτά | Μερίδες: 4

Υλικά
1/2 ψητό κοτόπουλο (περίπου 450 γραμμάρια)
1/2 φλιτζ. ρύζι γλασέ ή κριθαράκι μέτριο
1 μικρό ή 1/2 μέτριο κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κλωνάρι σέλερι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
950 ml ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζ. νερό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεσαίο μπολ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα στη μέση και στη συνέχεια κάθετα σε φέτες πάχους περίπου 0,8 εκ. Κόβουμε το σέλερι κατά μήκος στη μέση και μετά οριζόντια σε φέτες πάχους περίπου 0,8 εκ.

Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα των λαχανικών και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν — περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει βράση.

Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή κριθαράκι μέτριο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Μαγειρεύουμε για περίπου 12-15 λεπτά (ή όσο χρειάζεται μέχρι να μαλακώσει το ρύζι ή το κριθαράκι), ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει.

Στο μεταξύ, αν χρειάζεται, κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς το ψητό κοτόπουλο (αφαιρώντας δέρμα και κόκαλα). Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη σούπα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξαναπάρει βράση. Δοκιμάζουμε τον ζωμό και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα μας. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ.

Συμβουλές

Η σούπα μπορεί να ετοιμαστεί έως και 3 ημέρες νωρίτερα και να αποθηκευτεί στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο έως και 4 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Δείτε επίσης

Ιστορία της γεύσης: Κοτόσουπα αβγολέμονο