Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, θρεπτικό και ωφέλιμο για την υγεία μας, γι’ αυτό όλο και περισσότεροι πλέον το εντάσσουν στην καθημερινή τους διατροφή, Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι ότι για να το απολαύσουμε σωστά πρέπει να ωριμάσει, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Συνήθως, τα αβοκάντο που βρίσκουμε στο εμπόριο δεν είναι έτοιμα προς κατανάλωση και πρέπει να τα αφήσουμε να ωριμάσουν. Ωστόσο, αν το αφήσουμε πολύ μπορεί να χαλάσει, αν το κόψουμε νωρίτερα, δεν έχει ευχάριστη γεύση. Η food blogger Caroline Groth βρήκε μια πρακτική λύση, που δεν χάνουμε τίποτα να τη δοκιμάσουμε κι εμείς.

Τι θα χρειαστείτε;

Ένα αβοκάντο, ένα ακτινίδιο και μια χάρτινη σακούλα. Με αυτά τα υλικά η Caroline Groth έδειξε στον λογαριασμό της στο instagram ότι αν βάλουμε ένα άγουρο αβοκάντο μαζί με ένα ακτινίδιο μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, τότε, σε 24 ώρες θα έχουμε το τέλειο ώριμο αβοκάντο. Σύμφωνα με τη Groth, αυτό συμβαίνει γιατί το ακτινίδιο εκπέμπει αιθυλένιο, μια φυσική ορμόνη των φυτών που ρυθμίζει την ανάπτυξη ενός φυτού και βοηθά στην ωρίμανση των φρούτων. Αφού κλείνουμε τα φρούτα μέσα στη χάρτινη σακούλα, το αέριο αυτό παγιδεύεται με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία της ωρίμανσης.

Πέρα από το ακτινίδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπανάνα ή μήλο, που εκπέμπουν επίσης αιθυλένιο.  Το αιθυλένιο είναι μια φυσική ορμόνη των φυτών που αναπτύσσεται καθώς ωριμάζουν και ρυθμίζει την ανάπτυξη ενός φυτού.


Διαβάστε επίσης

Το άχαστο κόλπο για να καταλάβετε αν είναι ώριμο το αβοκάντο