Το κουσκουσάκι ετοιμάζεται σε μόλις 25 λεπτά. Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και η νοστιμιά του απογειώνεται με το κατσικίσιο τυρί.

25'
Κουσκουσάκι με κολοκύθι, πέστο φιστίκι Αιγίνης και κατσικίσιο τυρί
Υλικά
- 500 γρ. κουσκουσάκι
- 4 κολοκυθάκια μικρά (κομμένα κυδωνάτα)
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα
- 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 40 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 30 γρ. φύλλα βασιλικού
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
- ½ λεμόνι, το ξύσμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το φιστίκι, το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα και τον βασιλικό και χτυπάμε για 1΄-2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα, βράζουμε το κουσκουσάκι για 8΄-9΄. Σουρώνουμε.
Βήμα 2
Σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια κομμένα κυδωνάτα, να μαλακώσουν. Έπειτα βάζουμε το κουσκουσάκι με το πέστο στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει για 3΄-4΄ με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε με ξύσμα λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.