skioufixta-me-psites-ntomates-anoigma
clock icon
60'

Σκιουφιχτά με σάλτσα από ψητές ντομάτες, κάππαρη, μαύρη ελιά και πικάντικο σουσάμι

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. σκιουφιχτά ζυμαρικά
  • 800 γρ. ντομάτες ώριμες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξηρό μικρό
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 16 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι (καβουρδισμένο σε ένα τηγανάκι με λίγη καυτερή πάπρικα)
  • λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 100 γρ. τυρί φέτα

Τα παραδοσιακά σκιουφιχτά μαγειρεύονται εύκολα και συνδυάζονται υπέροχα με ψητές ντομάτες, κάππαρη, μαύρες ελιές και που έχει περάσει πρώτα από το τηγάνι μαζί με πικάντικη πάπρικα

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC βάζουμε τις ντομάτες κομμένες στη μέση με το ε.π.ελαιόλαδο, το κρασί, τα σκόρδα, το κρεμμύδι, θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 40΄.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τα σκιουφιχτά για 7΄- 8΄, σουρώνουμε και κρατάμε 300 ml από το νερό τους. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις ντομάτες με το νερό από τα σκιουφιχτά και έπειτα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα για να δέσουν όλα μαζί.

Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα τριμμένη, την κάππαρη και σερβίρουμε με το πικάντικο σουσάμι και λίγο ωμό ε.π.ελαιόλαδο.

Styling—ΤΖΑΝΝΗΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ
Food styling—ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPH

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC βάζουμε τις ντομάτες κομμένες στη μέση με το ε.π.ελαιόλαδο, το κρασί, τα σκόρδα, το κρεμμύδι, θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 40΄.

Βήμα 2

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τα σκιουφιχτά για 7΄- 8΄, σουρώνουμε και κρατάμε 300 ml από το νερό τους. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις ντομάτες με το νερό από τα σκιουφιχτά και έπειτα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα για να δέσουν όλα μαζί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα τριμμένη, την κάππαρη και σερβίρουμε με το πικάντικο σουσάμι και λίγο ωμό ε.π.ελαιόλαδο.

Styling—ΤΖΑΝΝΗΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ
Food styling—ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPH