Ένας πολύ δροσερός μεζές, που δοκιμάσαμε στη Μικρή Βουλή στον Βόλο και ο οποίος παρασκευάζεται πάρα πολύ εύκολα.

Υλικά
- 1 κιλό γαλέο
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 πράσο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 σφηνάκι σόγια σος
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 1 αβοκάντο
- ½ κρεμμύδι
- ⅓ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- αλάτι
- ε.π. ελαιόλαδο
- ντομάτα
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- άνηθο
- μαϊντανό
Μερίδες: 4
Για το ψάρι
Για τη μαρινάδα
Για τη σος guacamole
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε τον γαλέο για 3 ώρες εντός ψυγείου.
Βήμα 2
Εν συνεχεία τον ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 40'.
Βήμα 3
Σος guacamole: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά και ρυθμίζουμε το αλάτι σύμφωνα με το γούστο μας.
Βήμα 4
Στρώνουμε τη σος στο πιάτο, βάζουμε από πάνω τον ψητό γαλέο και γαρνίρουμε με ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.
Συνταγή: Δέσποινα Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης