galeos_guacamole
clock icon
20'

Γαλέος ψητός μαριναριστός με σος guacamole

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για το ψάρι

  • 1 κιλό γαλέο
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 πράσο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 σφηνάκι σόγια σος
  • 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Για τη σος guacamole

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 αβοκάντο
  • ½ κρεμμύδι
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • αλάτι
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα

  • ντομάτα
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • άνηθο
  • μαϊντανό

Ένας πολύ δροσερός μεζές, που δοκιμάσαμε στη Μικρή Βουλή στον Βόλο και ο οποίος παρασκευάζεται πάρα πολύ εύκολα.

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε τον γαλέο για 3 ώρες εντός ψυγείου.

Εν συνεχεία τον ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 40'.

Σος guacamole: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά και ρυθμίζουμε το αλάτι σύμφωνα με το γούστο μας.

Στρώνουμε τη σος στο πιάτο, βάζουμε από πάνω τον ψητό γαλέο και γαρνίρουμε με ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.

Συνταγή: Δέσποινα Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε τον γαλέο για 3 ώρες εντός ψυγείου.

Βήμα 2

Εν συνεχεία τον ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 40'.

Βήμα 3

Σος guacamole: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά και ρυθμίζουμε το αλάτι σύμφωνα με το γούστο μας.

Βήμα 4

Στρώνουμε τη σος στο πιάτο, βάζουμε από πάνω τον ψητό γαλέο και γαρνίρουμε με ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.

Συνταγή: Δέσποινα Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης