Τρώγεται σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε και την τελευταία στιγμή αν φροντίσετε να έχετε βρασμένα ρεβίθια μέσα σε ένα σακκουλάκι στην κατάψυξη.
Υλικά
- 300γρ. ρεβίθια που έχετε μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό
- 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ψιλές ροδέλες
- 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κυβάκια
- 7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από 1 λεμόνι
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- μια γερή πρέζα κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
για τη σος
Tips
- Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε φρέσκο δυόσμο.
- Αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να βράσετε μια μεγάλη ποσότητα και τη μοιράσετε σε σακουλάκια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι.Βήμα 2
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αλατίζετε ανάλογα.Βήμα 3
Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.Βήμα 4
Περιχύνετε τη σαλάτα σας με τη σος που ετοιμάσατε και ανακατεύετε να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή