Μια εντυπωσιακή και πεντανόστιμη συνταγή για τάρτα με σπαράγγια και τυριά, με τη σφραγίδα ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά
- 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 125 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
- 1 αυγό
- 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 200 ml ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 3 αυγά
- 100 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο, τριμμένο
- 100 γρ. φέτα, σε τρίμματα
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 ματσάκι σπαράγγια (περίπου 300 γρ.), καθαρισμένα και ζεματισμένα για 2-3 λεπτά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Tips
- Συνοδεύεται ιδανικά με δροσερή σαλάτα. Η ΓΙΩΤΗΣ Crème, ελαφριά και αφράτη, προσθέτει πλούσια γεύση χωρίς τη βαρύτητα της κλασικής κρέμας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη βάση: Σε μπολ ή μούλτι, τρίβουμε το βούτυρο στο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, με το αλάτι, μέχρι να γίνει μείγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο-λίγο το νερό, μέχρι να δέσει η ζύμη. Πλάθουμε, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την ανοίγουμε και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα. Τρυπάμε τη βάση με πιρούνι και προψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Για τη γέμιση: Χτυπάμε τη ΓΙΩΤΗΣ Crème με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να πάρει υφή σαν ελαφριά σαντιγί. Σε μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τη μουστάρδα, τα τυριά, τα καρυκεύματα και τη χτυπημένη Crème. Ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση. Στρώνουμε από πάνω τα σπαράγγια και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνεια.