clock icon
15'

Εύκολη μους λεμονιού με 3 μόνο υλικά

Υλικά

    Για τη μους

  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 150ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Για τη διακόσμηση

  • μπισκότα amaretti ή άλλα της επιλογής σας
  • μερικές φράουλες φρέσκες ή μαρμελάδα φράουλας

Tips

  • Για να μη χάσετε ούτε σταγόνα από από τα αιθέρια έλαια που έχει το ξύσμα του λεμονιού, μπορείτε να ξύσετε το λεμόνι σε ένα πιατάκι που έχετε βάλει ζάχαρη.
  • Για τη διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά γλυκό κουταλιού φράουλα, μαρμελάδα λεμόνι ή ξύσμα λεμόνι.

Πανεύκολη και πεντανόστιμη! Γίνεται τόσο γρήγορα που σχεδόν δεν θα καταλάβετε πότε κιόλας την ετοιμάσατε. Αν βάλετε και το ζαχαρούχο γάλα από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο να είναι κι αυτό κρύο όπως η κρέμα γάλακτος, θα ελαττώσετε κι άλλο το χρόνο προετοιμασίας της. Φτιάξτε τη σήμερα κιόλας και θα με θυμηθείτε…

Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα. Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως. Κόβετε την άκρη της σακούλας.
Σπάζετε και μοιράζετε τα μπισκοτάκια και τη μους σε 6 ποτήρια τα οποία αφήνετε μετά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Όταν θέλετε να σερβίρετε, διακοσμείτε με 1 μπισκοτάκι και κομμάτια φρέσκιας φράουλας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα. Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως. Κόβετε την άκρη της σακούλας.

Βήμα 2

Σπάζετε και μοιράζετε τα μπισκοτάκια και τη μους σε 6 ποτήρια τα οποία αφήνετε μετά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Όταν θέλετε να σερβίρετε, διακοσμείτε με 1 μπισκοτάκι και κομμάτια φρέσκιας φράουλας.