Sponsored Content
Το αγαπημένο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης κοντεύει να γίνει αιωνόβιο, χάρις στην αυθεντική του κουζίνα και την απαράλλακτη στον χρόνο, μοναδική του ταυτότητα.
Η λέξη αφοσίωση είναι πυλώνας της φιλοσοφίας τους. Και τα φρέσκα υλικά και το ψάρι ημέρας, αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας τους. Δυο βήματα από την παραλία της Καλαμαριάς, η Μαύρη Θάλασσα του κ. Αλέκου και της κα. Σόνιας, δεν κοντεύει να συμπληρώσει τυχαία 100 συναπτά έτη επιτυχημένης πορείας. Γιατί, μπορεί τα τελευταία χρόνια να έγινε ακόμη περισσότερος ντόρος λόγω της μεγάλης επιτυχίας των social media του εστιατορίου, όμως, οι εμβληματικές συνταγές τους και ο σεβασμός στην ίδια τους την ταυτότητα, είναι αυτά που ξεχωρίζουν τη Μαύρη Θάλασσα από τους διάττοντες αστέρες της γαστρονομικής σκηνής, και όχι μόνο της Θεσσαλονίκης. Και είναι πια δεδομένο, πως η διαχρονικότητά τους ξεπερνά κατά πολύ τη δυναμική και την παγίωση οποιουδήποτε viral.
Κάθε πιάτο που φτάνει από την κουζίνα στα τραπέζια τής Μαύρης Θάλασσας, παρασκευάζεται με γνώμονα τον χαρακτήρα και την ξεχωριστή προσωπικότητα του εστιατορίου, ενώ οποιαδήποτε έκπτωση στην ποιότητα των υλικών και των πρώτων υλών, πολύ απλά, απορρίπτεται. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία, τα ψάρια ημέρας από ντόπιους ψαράδες -που έχουν αποκτήσει πια μια ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου- τα εποχιακά λαχανικά, όλα με την ίδια προσοχή και γνώση διαλεγμένα, συνθέτουν τις χαρακτηριστικές συνταγές του μαγαζιού.
Ο βελούδινος, λευκός ταραμάς, οι γαρίδες Θερμαϊκού, και κάθε ψητή φιλεταρισμένη κουτσομούρα Θερμαϊκού, αχνιστό χριστόψαρο ‘η ψητό καλαμάρι που σερβίρεται, δεν θα μπορούσε να διατηρεί με τέτοια συνέπεια την ίδια ποιότητα, αν δεν υπήρχε τόση φροντίδα και μεράκι στην επιλογή της πρώτης ύλης, αλλά και σε κάθε βήμα της διαχείρισης της.
Η ίδια προσοχή φυσικά δίνεται και στη δημιουργία των επιδορπίων για τον απαραίτητο γλυκό επίλογο κάθε γεύματος στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως στον ακαταμάχητο, αποδομημένο μπακλαβά με κρέμα φιστικιού, που η σύνθεσή του γίνεται δίπλα από το τραπέζι.
Γιατί, στη Μαύρη Θάλασσα, το ταξίδι της γεύσης ξεκινά με αφετηρία τον τόπο κάθε υλικού, είτε αυτό προέρχεταi από τη γη είτε από τη θάλασσα. Και μετά, το ταξίδι συνεχίζει και στο πιάτο.
Web: https://mavri-thalassa.gr/
Instagram: https://www.instagram.com/mavri_thalassa/
Facebook: https://www.facebook.com/mavrithalassa/
TikTok: https://www.tiktok.com/@mavrithalassa
Δείτε επίσης: