Sponsored Content
Διανύοντας τις τελευταίες ημέρες της Σαρακοστής και πλησιάζοντας προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, στην ατμόσφαιρα επικρατεί μια νοσταλγία. Η παράδοση, με τα έθιμά της, μάς κάνει πιο συναισθηματικούς. Ενισχύει τη σύνδεση με τις ρίζες μας, ξυπνά μνήμες οικογενειακές από Πάσχα της παιδικής μας ηλικίας.
Αυτές τις ημέρες, όταν το βλέμμα μας στρέφεται στους δικούς μας ανθρώπους γίνεται πιο γλυκό και η επιθυμία να δημιουργήσουμε και εμείς αναμνήσεις στα παιδιά μας περνά από την κουζίνα. Πλάθουμε μαζί τους την κυρά Σαρακοστή και φτιάχνουμε Λαζαράκια. Δίπλα ψήνονται τα νηστίσιμα γεύματα των ημερών.
Μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα αυτά; Φυσικά και μπορούμε. Και σύμμαχός μας σε αυτό το challenge είναι τα προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Μας δίνουν ιδέες για το πώς να κερδίσουμε χρόνο, ενώ παράλληλα κάνουν τα πιάτα μας να είναι ακόμη πιο απολαυστικά.
Κι αν το απόλυτο στοίχημα είναι τα γεμιστά, ακόμη και για αυτό έχει την απάντηση η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, με το Μείγμα για Γεμιστά. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σύνθεση καρυκευμάτων, μπαχαρικών, μυρωδικών και λαχανικών ώστε να φτιάξουμε τα τέλεια γεμιστά.
Με το Μείγμα για Γεμιστά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να συνοδεύσει το ρύζι στη γέμισή μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να διαλέξουμε μερικές ντομάτες και πιπεριές. Η υπόλοιπη διαδικασία για τα γεμιστά μας θα επιταχυνθεί σημαντικά, ενώ θα διασφαλίσουμε το γευστικότατο αποτέλεσμα.
Γεμιστά (σαν) της γιαγιάς
Υλικά
12 μέτριες τομάτες, ώριμες
8 πιπεριές πράσινες
3-4 μέτριες πατάτες, κομμένες λεπτές, κυδωνάτες
120γρ. Μείγμα για Γεμιστά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
500 γρ. ρύζι Καρολίνα ή Μπότες ή πλιγούρι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
200 γρ. ε. π. ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
1,5 λίτρο νερό
Διαδικασία:
Ξεπλένουμε το ρύζι 3-4 φορές με κρύο νερό. Αδειάζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη μόνο στις τομάτες. Τρίβουμε το περιεχόμενο από τις 6 τομάτες στο μούλτι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το ρύζι, το Μείγμα για Γεμιστά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, 5 κουταλιές της σούπας από την τριμμένη τομάτα και 1,5 λίτρο νερό.
Βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές βάζοντας 2-3 κουταλιές της σούπας γέμιση σε κάθε τομάτα/πιπεριά. Κλείνουμε τα γεμιστά με τα καπάκια τους. Κόβουμε τις πατάτες λεπτές, κυδωνάτες, αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί ειδιάμεσα από τα γεμιστά.
Περιχύνουμε τα γεμιστά με το υπόλοιπο από τις τριμμένες τομάτες, προσθέτουμε 100γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω θέση, στον αέρα στους 180 ή 200°C για 1 ώρα ή 45 λεπτά αντίστοιχα.
Για γεμιστά με κιμά
Στην κατσαρόλα που έχουμε ρίξει 100γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτουμε 250γρ. κιμά και σωτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με μισό ποτηράκι λευκό κρασί. Ακολουθούμε τα υπόλοιπα βήματα της παραπάνω συνταγής.