Μία πολύ ωραία παραλλαγή του κλασικού πέστο με υλικά ελληνικά. Στη θέση της παρμεζάνας θα βάλουμε ελληνικότατη φέτα Μυτιλήνης και αντί για κουκουνάρια, θα βάλουμε καρύδια.
Υλικά
- 4 ματσάκια βασιλικό
- 1 φλιτζάνι φέτα Μυτιλήνης
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
Tips
- Όσο πιο μαλακή είναι η φέτα, τόσο πιο εύκολο θα είναι το χτύπημα των υλικών στο μπλέντερ.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσανάκια του βασιλικού αν είναι τρυφερά. Θα βγάλουν τους χυμούς και τα αρώματά τους στο μίγμα σας.
- Στην περίπτωση που τα φύλλα του βασιλικού δεν έχουν ενσωματωθεί στο μίγμα μετά το χτύπημα, μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και να ξαναχτυπήσετε το μίγμα. Προσέξτε όμως μην το παρακάνετε.