krema pantzari pestrofa kapnisti_anoigma
clock icon
1:30'

Κρέμα παντζαριού με καπνιστή πέστροφα

Υλικά

    Μερίδες: 6-8

  • 6 παντζάρια (μέτρια)
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 70 γρ. τυρί φέτα
  • 2 πορτοκάλια σε φιλέτα και το ξύσμα
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μυρώνια
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 300 γρ. πέστροφα καπνιστή
  • 1 σκελίδα σκόρδο (μικρή)
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι αφρίνα
  • μαύρο πιπέρι

Ένα ιδιαίτερο πιάτο με παντζάρι και καπνιστή πέστροφα, που θα εντυπωσιάσει σε κάθε μπουφέ ή τραπέζι και με τα εντυπωσιακά χρώματά του, αλλά και με τη νοστιμιά κα τις εντάσεις του

Τυλίγουμε τα πατζάρια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 15΄ αφού πρώτα τα ραντίσουμε με ελαιόλαδο και λίγο βαλσάμικο

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να καεί ελαφρώς και ρίχνουμε τα φουντούκια κομμένα στη μέση για 3΄-4΄. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το γιαούρτι, th φέτα, τα μυρώνια (μόνο τα φύλλα), το σκόρδο, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι.

 

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τη κρέμα απλωμένη, από πάνω την πέστροφα σε μικρά κομματάκια, ξύσμα πορτοκάλι, φιλέτο από το πορτοκάλι και τα καβουρδισμένα φουντούκια. Ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Τυλίγουμε τα πατζάρια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 15΄ αφού πρώτα τα ραντίσουμε με ελαιόλαδο και λίγο βαλσάμικο

Βήμα 2

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να καεί ελαφρώς και ρίχνουμε τα φουντούκια κομμένα στη μέση για 3΄-4΄. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το γιαούρτι, th φέτα, τα μυρώνια (μόνο τα φύλλα), το σκόρδο, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι.

 

Βήμα 3

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τη κρέμα απλωμένη, από πάνω την πέστροφα σε μικρά κομματάκια, ξύσμα πορτοκάλι, φιλέτο από το πορτοκάλι και τα καβουρδισμένα φουντούκια. Ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography