Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα τορτίγιες για να τις απολαμβάνουμε στο σπίτι πιο νόστιμες από ποτέ.
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι κότατζ
- 1 αυγό ή 2 φέτες γαλοπούλα φουαντρέ
- 200 γρ. αγγούρι (ή σπανάκι ωμό)
- 4 κουτ. σούπας τυρί κατίκι ή philadelphia
- 2 ντομάτες (κομμένες σε φέτες)
- 2 κουτ. γλυκού βαλσάμικο (προαιρετικά)
Μερίδες: 2
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Μέσα σε ένα μλπέντερ βάζουμε το κότατζ, τα αυγά και τα χτυπάμε.
Βήμα 2
Σε ένα ορθογώνιο ταψί (40cmx20cm) τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 3
Μόλις ψηθεί το αφαιρούμε από τον φούρνο και το κόβουμε κατά μήκος σε 2 κομμάτια. Στη συνέχεια αλείφουμε το κατίκι στην άκρη του φύλλου και τοποθετούμε πάνω το αγγούρι (ή σπανάκι), το αυγό ή τη γαλοπούλα αντίστοιχα, 3-4 φέτες ντομάτα, το βαλσάμικο και το κλείνουμε.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
Θερμίδες: 380 kcal
Υδατάνθρακες: 8.5 γρ.
Πρωτεΐνες: 38.4 γρ
Λιπαρά: 18.5 γρ.