Αφράτα και απολασυτικά τα pancakes είναι μια λιχουδιά που δε λείπει από κανένα brunch. Aπογειώστε τα γευστικά με βούτυρο Lurpak
Υλικά
- 350 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 500 ml γάλα φρέσκο
- 2 αυγά + 1 κρόκο
- 40 ml ξίδι λευκό
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- Κόκκινα φρούτα
- 1 μανάνα, κομμένη σε φέτες
- Μέλι
Μερίδες: 5-6
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το μπέικιν. Ρίχνουμε το γάλα σταδιακά χτυπώντας δυνατά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak και σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά και, τέλος, το ξίδι ανακατεύοντας δυνατά.
Βήμα 3
Σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο βουτυρώνουμε ελάχιστα κάθε φορά, ρίχνουμε λίγο από το μίγμα και ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Αν χωράει το τηγάνι μας παραπάνω από μία δόση pancake, τότε ψήνουμε δύο ταυτόχρονα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Βήμα 4
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον βούτυρο από πάνω αφήνοντας να λιώσει από τη θερμοκρασία των pancakes και με κόκκινα φρούτα, μπανάνες και μέλι.