krepes-lachanika-chaloupi-anoigma
clock icon
35'

Κρέπες με ψητά λαχανικά και χαλούμι

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • Για τη γέμιση

  • 200 γρ. χαλούμι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 μελιτζάνες
  • 60 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε πολτό
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 300 γρ. (1 1/2 τμχ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • μπαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα

  • λίγα τοματίνια

Ένα νόστιμο πιάτο είναι οι κρέπες γεμισμένες με ψητά λαχανικά και χαλούμι. Επιλέγοντας τα προϊόντα της ΓΙΩΤΗΣ η προετοιμασία τους θα γίνει παιχνιδάκι.

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίγανη και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά. Ψιλοκόβετε τα ψητά λαχανικά. Προσθέτετε τα μυρωδικά, το μπαλσάμικο και εάν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Κόβετε το χαλούμι σε μικρά κομμάτια. Αλείφετε τις κρέπες με το γιαούρτι και γεμίζετε με τα λαχανικά και το γιαούρτι. Τυλίγετε τις κρέπες. Γαρνίρετε με τοματίνια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Βήμα 2

Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίγανη και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά. Ψιλοκόβετε τα ψητά λαχανικά. Προσθέτετε τα μυρωδικά, το μπαλσάμικο και εάν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Κόβετε το χαλούμι σε μικρά κομμάτια. Αλείφετε τις κρέπες με το γιαούρτι και γεμίζετε με τα λαχανικά και το γιαούρτι. Τυλίγετε τις κρέπες. Γαρνίρετε με τοματίνια.