Sponsored Content
Φέτος τα Χριστούγεννα, ακόμη κι αν δεν κάνουμε τραπέζι, σίγουρα θα μαζευτούμε με την οικογένεια και τους φίλους για ένα κρασί. Σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο συνοδευτικό είναι φυσικά τα εκλεκτά αλλαντικά μαζί με όλα τα υπόλοιπα «τσιμπολογήματα» με τα οποία ταιριάζουν: τυριά, κριτσίνια, ξερά φρούτα και καρποί, chutney, μαρμελάδες, πάστες λαχανικών κ.ο.κ. Πώς όμως θα φτιάξουμε τα πιο απολαυστικά πλατό για τις γιορτές; Εύκολα και γρήγορα, αρκεί να προμηθευτούμε τα καλύτερα υλικά και να τα συνδυάσουμε ωραία.
Ξεχωριστά αλλαντικά για ιδιαίτερες περιστάσεις
Μπορεί να έχουμε τα αλλαντικά καθημερινά στη διατροφή μας και να συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε ως ευέλικτα υλικά που σε συνδυασμό με άλλες γεύσεις που μας αρέσουν κάνουν τα σνακ αλλά και τα φαγητά μας πεντανόστιμα. Στην περίπτωση των γιορτινών πλατό όμως που τα αλλαντικά είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε πιο ιδιαίτερα προϊόντα που αποτελούν από μόνα τους μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Μια ποικιλία τέτοιων ξεχωριστών περιπτώσεων μας προσφέρει η σειρά NIKAS Fuego που περιέχει προϊόντα με τα οποία μπορούμε να συνθέσουμε πλούσια και εντυπωσιακά πλατό. Έτσι θα έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας ποικιλία γεύσεων και επιλογές ικανές να καλύψουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Άπειροι συνδυασμοί, ατελείωτη απόλαυση
Στην ολοκληρωμένη σειρά αλλαντικών Fuego της NIKAS βρίσκουμε γεύσεις και μυρωδιές εμπνευσμένες από την Ισπανία και την Ιταλία. Εξαιρετικά αλλαντικά που παράγονται από διαλεκτό κρέας και χαρακτηρίζονται από το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών και το άρτιο παραδοσιακό κάπνισμα από ξύλα οξιάς.
Το καπνισμένο σε οξιά ζαμπόν Fuego αλλά και η καπνιστή μπριζόλα Fuego δεν μπορούν να λείπουν από κανένα χριστουγεννιάτικο κάλεσμα αλλά ούτε και από τον μπουφέ της Πρωτοχρονιάς. Ταιριάζουν απόλυτα με τα αγαπημένα μας πικάντικα κασέρια, τις παλαιωμένες γραβιέρες και τα κεφαλοτύρια, και φυσικά με τα ροζέ κρασιά που μας αρέσει να πίνουμε. Πλάι τους, κρίθινα παξιμάδια, πάστα ελιάς ή πιπεριάς, λιαστές ντομάτες και αγγουράκια τουρσί συμπληρώνουν αρμονικά το σύνολο.
Στην ίδια φιλοσοφία το βαθιάς νοστιμιάς σαλάμι αέρος Fuego και το απολαυστικό μπέικον Fuego που συνδυάζονται άψογα με μαλακά κατσικίσια τυριά, παλαιωμένο τσένταρ ακόμα και φέτα. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με κριτσίνια χαρουπιού, φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί, μαρμελάδα σύκο με πιπέρια και chutney κυδωνιού απολαμβάνοντας μαζί τους τα κόκκινα κρασιά αγαπάμε.
Όσο για τα λευκά ή τα αφρώδη που έχουν έτσι κι αλλιώς την τιμητική τους αυτές τις ημέρες πάνε πολύ με την καπνιστή γαλοπούλα φιλέτο Fuego. Η φίνα της γεύση και τα διακριτικά αρώματά της ταιριάζουν θέλουν να βάλουμε δίπλα ανθότυρο, κατίκι και φρέσκια μοτσαρέλα μαζί με ξερά βερίκοκα, καρύδια, φιστίκια και κράκερ καλαμποκιού ή ρυζιού.