Ένα παραδοσιακό φαγητό του βορρά εμπνευσμένο από την ιστορία της Θεσσαλονίκης
Υλικά
- 2 πιάτα φασολάδα που έχει περισσέψει
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 φλιτζ. νερό
- λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- 1 ποτήρι κρασιού νερό
- 1 αυγό
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. αλεύρι κίτρινο ζυμωτό ή περισσότερο αν χρειαστεί
Για τη ζύμη
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζύμη: Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Την τρίβουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος ρεβιθιού. Τα απλώνουμε σε πετσέτα. Παίρνουμε μερικά από τα μπαλάκια (μια χούφτα) και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ξανθύνουν.
Βήμα 2
Βάζουμε τη φασολάδα με τα υπόλοιπα υλικά να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα μπαλάκια της ζύμης και σιγοβράζουμε για 10΄. Σερβίρουμε σε πιάτα προσθέτοντας μερικά τηγανισμένα μπαλάκια ζύμης και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Συνταγή: Μαρία Διακάτου
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography