Ένα διαφορετικό γιουβέτσι με μοσχάρι. Ένα χορταστικό φαγητό που φωνάζει «σπιτικό», με τα αρώματα και τις γεύσεις του φθινοπώρου.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι καπάκι σπάλα, σε μικρά κομμάτια
- 2 πράσα, σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1,5 λίτρο ζωμό βοδινό ή λαχανικών
- 500 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- 1/2 λεμόνι, το ξύσμα
- 20 γρ. φρέσκια μαντζουράνα
- 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- αφρίνα αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε πλατιά γάστρα με το μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε το μοσχάρι. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί και τον ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30΄ κι έπειτα στους 160οC για 1,5 ώρα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το κριθαράκι και αν χρειαστεί λίγο ακόμα ζωμό και ψήνουμε για 15΄-20΄. Ανακατεύουμε μέσα το λεμόνι, τη μαντζουράνα, το γιαούρτι και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Βήμα 3
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography