manestra-me-mosxari-ANOIGMA
clock icon
2:10'

Μανέστρα με μοσχάρι, πράσο και φρέσκια ματζουράνα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1 κιλό μοσχάρι καπάκι σπάλα, σε μικρά κομμάτια
  • 2 πράσα, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1,5 λίτρο ζωμό βοδινό ή λαχανικών
  • 500 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 1/2 λεμόνι, το ξύσμα
  • 20 γρ. φρέσκια μαντζουράνα
  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • αφρίνα αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Ένα διαφορετικό γιουβέτσι με μοσχάρι. Ένα χορταστικό φαγητό που φωνάζει «σπιτικό», με τα αρώματα και τις γεύσεις του φθινοπώρου.

Σε πλατιά γάστρα με το μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε το μοσχάρι. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί και τον ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30΄ κι έπειτα στους 160οC για 1,5 ώρα.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και αν χρειαστεί λίγο ακόμα ζωμό και ψήνουμε για 15΄-20΄. Ανακατεύουμε μέσα το λεμόνι, τη μαντζουράνα, το γιαούρτι και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε πλατιά γάστρα με το μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε το μοσχάρι. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί και τον ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30΄ κι έπειτα στους 160οC για 1,5 ώρα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κριθαράκι και αν χρειαστεί λίγο ακόμα ζωμό και ψήνουμε για 15΄-20΄. Ανακατεύουμε μέσα το λεμόνι, τη μαντζουράνα, το γιαούρτι και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Βήμα 3

Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography