Μοιάζει με αντικείμενο σχεδιασμένο για κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Είναι ένα ποτήρι προσεκτικά σχεδιασμένο, με γεωμετρία και καμπύλες που βοηθούν στον έλεγχο των κινήσεων του υγρού που περιέχει. Είναι η ειδική κούπα για καφέ που δημιούργησε η NASA για να μπορούν οι αστροναύτες της να πίνουν καφέ από ποτήρι και όχι από μια φούσκα που αιωρείται, και στο διάστημα.

Σίγουρα μέχρι στιγμής οι αστροναύτες έπιναν τον καφέ τους από ειδικές σακούλες που περιείχαν μέσα τους το απαραίτητο ακόμη και για εκείνους καύσιμο, για να ξεκινήσουν τη μέρα τους. Όμως, ποτέ ξανά δεν είχαν έρθει πιο κοντά στην πραγματική εμπειρία απόλαυσης καφέ κρατώντας τον στο χέρι, όπως γίνεται σήμερα.

Η εφεύρεσή της δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η NASA χρειάστηκε χρόνια μελέτης για να καταλήξει σε αυτό το σχέδιο, το οποίο μπορεί να συγκρατεί τον καφέ στο εσωτερικό της κούπας, μιμούμενο την επίδραση της βαρύτητας.

Για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί αυτή η καινοτόμα κούπα, η NASA μοιράστηκε ένα βίντεο με την κούπα «επί το έργον», να αψηφά τις συνθήκες που επικρατούν εκεί που η βαρύτητα, ή μάλλον η έλλειψη αυτής, κάνει τα πάντα να αιωρούνται.

Με λεζάντα «ένας κλασικός cappuccino ξανασυστήνεται με τη διαστημική κούπα. Το βίντεο δείχνει το αποτέλεσμα της έρευνας  για την πόση καφέ στο διάστημα. Μια  μελέτη της διαδικασίας κατανάλωσης καφέ από ειδικά σχεδιασμένες διαστημικές κούπες που χρησιμοποιούν τη ρευστοσυναμική για να μιμηθούν την επίδραση της βαρύτητας».

Στο βίντεο, η αστροναύτης Νικόλ Μαν, βάζει καφέ από μια σακούλα σε ένα ειδικό σκεύος. Ανακινεί απαλά το σκεύος ανακατεύοντας, δείχνοντας πώς ο καφές δεν δραπετεύει από την κούπα για να αιωρηθεί, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε τόσα και τόσα βίντεο από διαστημικούς σταθμούς.