Απλές, αλλά και πιο σύνθετες συνταγές χωρίς φούρνο, που μπορείτε να παρασκευάσετε, αξιοποιώντας άλλες συσκευές της κουζίνας. Το slow cooker, το air fryer και ο φούρνος μικροκυμάτων έρχονται σε πρώτο πλάνο, αφού είναι συσκευές που έχουμε όλοι μας έχουμε στην κουζίνα μας και μέσω των οποίων φτιάχνουμε νόστιμες συνταγές. Αν δεν έχετε φούρνο, μένετε μόνος/η (και φτιάχνετε μικρές ποσότητες φαγητού) ή απλώς δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο σας, σας συγκεντρώσαμε νόστιμες συνταγές που μπορείτε να παρασκευάσετε.

Ας ξεκινήσουμε, αρχικά, με συνταγές που δεν χρειάζονται καθόλου ψήσιμο

Στο ψυγείο

Κλασικό τιραμισού
Το τιραμισού – το διάσημο ιταλικό γλυκό – γίνεται εύκολα και γρήγορα σε μία συνταγή γεμάτη αρώματα.

Τούρτα ψυγείου μπανόφι
Μπανάνα, καραμέλα, σοκολάτα και λευκή πληθωρική κρέμα. Αυτό το γλυκό ψυγείου, παραμένει δροσερό και απολαυστικό παρά τις διαφορετικές στρώσεις του, ενώ αποτελεί και μία υπέροχη επιλογή για τούρτα γενεθλίων.

Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο
Ψάχνετε ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για τα παιδιά ή για μετά το γυμναστήριο; Αυτές οι μπάρες βρώμης είναι η τέλεια επιλογή.

Συνταγές που χρειάζονται ψήσιμο σε αγαπημένα gadget

Στο φούρνο μικροκυμάτων

Αυγά 
Τα βραστά αβγά αποτελούν ένα εξαιρετικά θρεπτικό πρωινό, σνακ ή ακόμη και γεύμα. Με αυτή τη συνταγή, η προετοιμασία τους μπορεί να γίνει ευκολότερη.

Καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
Το καβούρδισμα στον φούρνο απαιτεί πολύ χρόνο. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος, για να το κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας και σε 5 μόλις λεπτά θα είναι έτοιμοι.

Ποπ κορν
Ζεστό, μυρωδάτο, αλμυρό και τραγανό, φτιάχνουμε ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας μόνο ένα σακουλάκι.

Στο Air Fryer

Cookies με σοκολάτα
Αυτά τα cookies ετοιμάζονται εύκολα και ψήνονται γρήγορα με τη βοήθεια μόνο μίας συσκευής.

Λουκουμάδες
Ιδανική επιλογή, όταν θέλετε ένα γρήγορο γλυκό, είναι οι λουκουμάδες του δεκάλεπτου με δύο μόνο υλικά. Σερβίρουμε με μία κουταλιά μέλι και μπόλικη μοσχομυριστή κανέλα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό της επιλογής σας.

Ψητά μήλα στη φριτέζα αέρος
Θέλετε γλυκό και δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας; Μέσα σε 15 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε ψήτα μήλα στο Air Fryer με τρία μόλις υλικά.

Στο Slow cooker

Μινεστρόνε με φασόλια
Με φασόλια αντί για το κλασικό ζυµαρικό, η συγκεκριμένη συνταγή είναι χορταστική και σερβίρεται ιδανικά με φρυγανισµένο ψωµί και τυρί φέτα.

Ψητός σολομός με βούτυρο και καστανή ζάχαρη
Ο σολομός είναι ένα εξαιρετικά ευπροσάρμοστο υλικό. Αν σας αρέσουν οι πληθωρικές γεύσεις, δοκιμάστε μία συνταγή εμπνευσμένη από τη Σκανδιναβία, που συνοδεύεται με παντζάρια.

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες
Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, ειδικά αν είναι ραγού. Μία γευστική συνταγή, που είναι ιδανική για το καθημερινό τραπέζι.

Σημείωση: To slow cooker ετοιμάζει φαγητό σε χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 1 έως και 10 ώρες, καταναλώνοντας ⅓ λιγότερο νερό κατά τη διάρκεια που λειτουργεί. Ένα γεύμα που σε ηλεκτρική κουζίνα μπορεί να χρειάζεται 15-30 λεπτά, στο slow cooker θα χρειαστεί περίπου 1-2 ώρες σε δυνατή φωτιά και 4-6 ώρες σε χαμηλή φωτιά.