Το καλοκαίρι αναζητούμε ανάλαφρες, νόστιμες και εύκολες συνταγές με υλικά της εποχής. Μια πολύ εύκολη και γευστικότατη λύση που γίνεται στο πι και φι είναι η λαδένια Κιμώλου. Με καταγωγή από το κυκλαδίτικο νησί, η λαδένια, αποκαλείται και ελληνική πίτσα. Τα βασικά της υλικά είναι 3: ντομάτες -που τώρα είναι στην καλύτερή τους φάση-, κρεμμύδια και ελαιόλαδο. Η συνταγή αναδεικνύεται από τη ρίγανη, ειδικά αν αυτή είναι φρεσκοτριμμένη. Όλα αυτά μπαίνουν πάνω στη βάση πίτσας που μπορεί να είναι είτε σπιτική είτε και έτοιμη από το σουπερμάρκετ είτε ακόμα και πίτα για σουβλάκι.

Μια συνταγή που μυρίζει καλοκαιράκι και τρώγεται είτε ως ορεκτικό είτε και ως ένα εύκολο γεύμα με υλικά που έχουμε στο σπίτι για τις ημέρες που δεν έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε κάτι πολύπλοκο.

Δείτε παρακάτω και τις συνταγές:

Λαδένια Κιμώλου
Πρωτότυπη πίτα που μοιάζει με την πίτσα, η λαδένια φτιάχνεται στο νησί από την εποχή της Ενετοκρατίας. Τη χαρακτηριστική της γεύση την παίρνει από το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο και τη φρέσκια, ώριμη, ντομάτα.

Λαδένια Κιμώλου με ντομάτα, κρεμμύδι και ρίγανη
Ποιος είπε πως η πίτσα γίνεται ωραία μόνο με τυριά και αλλαντικά; Φτιάξτε τη στο πι και φι με έτοιμη ζύμη και λαχανικά, αρωματικά ή θαλασσινά για να την απολαύσετε στην πιο ελαφριά εκδοχή της.

Λαδένια Κιμώλου
Η ελληνική πίτσα που γίνεται εύκολα και γρήγορα με πολύ λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Λαδένια με ντομάτα, κρεμμύδι και ελιές
Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής. Οι ελιές τής πάνε πολύ.

Λαδένια με πελτέ και ξερή ρίγανη
Μπορείτε να φτιάξετε τη λαδένια και με πελτέ, σε περίπτωση που σας έχουν τελειώσει οι φρέσκες ντομάτες. Έτσι η συνταγή είναι ακόμη πιο εύκολη.

Λαδένια τυλιχτή με πέστο φέτας
Μια διαφορετική συνταγή για τη λαδένια με πίτα για σουβλάκι. Ένα σνακ για βραδιές με φίλους που συνοδεύει τέλεια το ποτό σας ενώ είναι ιδανικό και για όσους κάνουν χορτοφαγική διατροφή.