Sponsored content
Από το ψωμί και τα σουφλέ μέχρι το παραδοσιακό ψητό, τα συνοδευτικά λαχανικά, τα πιλάφια και τους πουρέδες, όλα τα αλμυρά εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού παίρνουν μοναδικό άρωμα και υπέροχη γεύση αληθινού βουτύρου. Εμείς σας δίνουμε όλες τις συμβουλές, τα μυστικά και τους τρόπους για να φτιάξετε τα πάντα με βούτυρο Lurpak!
Περιμένουμε πώς και πώς να έρθει το Πάσχα γιατί κάθε χρόνο αυτήν την ξεχωριστή μέρα απολαμβάνουμε ένα σωρό αγαπημένες λιχουδιές, αλμυρές και γλυκές. Και ένας καλής ποιότητας βούτυρο όπως είναι το βούτυρο Lurpak, που φτιάχνεται χωρίς συντηρητικά, από φρέσκια κρέμα που παράγεται από 100% αγελαδινό γάλα κι έχει αξεπέραστη γεύση και σταθερή ποιότητα, είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Μπορούμε να ξεκινήσουμε απλά και λιτά, με φέτες καλού, προζυμένιου ψωμιού, τις οποίες θα αλείψουμε με αρωματισμένο βούτυρο. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Θα βγάλουμε μια ποσότητα βουτύρου εκτός ψυγείου να μαλακώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα θα το αναμείξουμε με ψιλοκομμένα αρωματικά όπως μαϊντανό, δεντρολίβανο, αλλά και σκόρδο αν μας αρέσει. Στη συνέχεια, θα βάλουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, θα το τυλίξουμε σε ρολό και θα το βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πριν το σερβίρισμα θα κόψουμε την ποσότητα που επιθυμούμε και θα αλείψουμε όχι μόνο το ψωμί μας, αλλά και ό,τι άλλο θέλουμε να αναδείξουμε αρωματικά.
Αν πάλι έχετε σκοπό στα πρώτα πιάτα που θα ανοίξουν την όρεξη να συμπεριλάβετε και ένα ωραίο σουφλέ με μπεσαμέλ, τότε το ανάλατο βούτυρο Lurpak είναι αυτό που θα το αναβαθμίσει γευστικά. Θα το χρησιμοποιήσετε και για να ετοιμάσετε τη μπεσαμέλ, αλλά και για το βουτύρωμα του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης πριν το φουρνίσετε να ρίξετε μερικά κομματάκια βουτύρου στην επιφάνειά του που θα δώσει έξτρα άρωμα, αλλά και μια ωραία γυαλάδα. Για τη γέμιση με τυριά μια πολύ καλή λύση είναι το μείγμα τυριών Arla Pasta & Gratinar, που περιλαμβάνει σκληρά και μαλακά κίτρινα τυριά και είναι ιδανικό για συνταγές που θέλουμε τυριά που λιώνουν εύκολα και δίνουν κρεμώδη υφή στο φαγητό.
Και ο πουρές πατάτας ή λαχανικών γίνεται ακόμη πιο γευστικός προσθέτοντας καλής ποιότητας αγελαδινό βούτυρο. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικά κυβάκια βουτύρου ανάμεσα στα βραστά λαχανικά πριν ξεκινήσετε την πολτοποίησή τους κι αμέσως θα τους δώσετε ξεχωριστό άρωμα και ωραία βελούδινη υφή. Για ακόμη πιο έντονη γεύση μπορείτε να ρίξετε στο τέλος στο μείγμα και λίγο Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί (τριμμένο) και να ανακατέψτε ξανά.
Όσο για τα συνοδευτικά του κρέατος, όπως το ρύζι ή τα βραστά λαχανικά κι αυτά με την προσθήκη λίγου βουτύρου απογειώνονται γευστικά. Μάλιστα, το καλό με το βούτυρο είναι πως εκτός από το ότι δίνει στο φαγητό μας πιο πλούσια γεύση είναι και πιο ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες (σε σύγκριση με άλλες λιπαρές ουσίες).
Ο πρωταγωνιστής του λαμπριάτικου τραπεζιού ωστόσο είναι το αρνί ή το κατσίκι. Αν προτιμήσετε να το ψήσετε στον φούρνο μην παραλείψετε να αλείψετε την πέτσα του με λίγο λιωμένο βούτυρο πριν το ψήσιμο. Αλλά και το σουβλιστό θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο, αν λίγο πριν το τέλος του ψησίματος αλείψετε την επιφάνειά του με τη βοήθεια ενός πινέλου με λίγο λιωμένο βούτυρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αρωματικό βούτυρο για ακόμη πιο έντονη γεύση.
Ακολουθεί μια συνταγή για αρνί όπως το φτιάχνουν παραδοσιακά στη Χαλκιδική το Πάσχα. Επιλέγοντας βούτυρο Lurpak θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και σε γεύση και σε άρωμα αλλά και υφή. Γιατί ειδικά στις ξεχωριστές περιστάσεις, όπως είναι η ημέρα της Λαμπρής, θέλουμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας πάντα το καλύτερο.