almyra pswmakia-jotis-anoigma1
clock icon
60'

Αλμυρά κεκάκια με 4 τυριά

Υλικά

    Για 12 κεκάκια

  • 100ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • 100γρ. ανθότυρο, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φτιάχνουμε αλμυρά λαχταριστά κεκάκια με 4 τυριά, ιδανικά για το πρωινό και το brunch τις μέρες του Πάσχα. Η Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ θα μας βοηθήσει να φουσκώσουν σωστά και να γίνουν ακόμη πιο αφράτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρώς μία φόρμα με 12 υποδοχές για μάφιν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μίγμα. Προσθέτουμε τα 100ml ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά ένα-ένα τα τυριά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μίγμα στις λαδωμένες θήκες και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα κεκάκια να ροδίσουν καλά και να φουσκώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.

Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρώς μία φόρμα με 12 υποδοχές για μάφιν.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μίγμα. Προσθέτουμε τα 100ml ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά ένα-ένα τα τυριά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μίγμα στις λαδωμένες θήκες και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα κεκάκια να ροδίσουν καλά και να φουσκώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.

Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.