Μπορεί γενικά μια γαλατόπιτα να θέλει λίγο παραπάνω χρόνο για να γίνει, όμως η συγκεκριμένη είναι πανεύκολη γιατί δεν έχει καθόλου φύλλο, οπότε δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία.
Υλικά
- 1.500 ml γάλα φρέσκο
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το ταψί
- 5 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- ζάχαρη κρυσταλλική, για το σερβίρισμα
- κανέλα, σκόνη, για το σερβίρισμα
Για ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 εκ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Βήμα 3
Προσθέτουμε σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, δουλεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν αλλά να μην πήξουν. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Βήμα 4
Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και σερβίρουμε.
Styling: Κ. Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M