Ψήνουμε σπιτικές μαριναρισμένες πανσέτες και τις συνοδεύουμε με πατάτες γεμιστές με γιαούρτι και μυρωδικά.
Υλικά
- 1,5 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 2 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- λίγα κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα ρίγανη ξερή
- 10 μικρές πατάτες ίδιου μεγέθους
- λίγο γιαούρτι στραγγιστό
- λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- λίγη πάπρικα
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Για τις πατάτες
Διαδικασία
Βήμα 1
Πανσέτες: Μαρινάρουμε τις πανσέτες σε ένα σκεύος με τα υλικά που έχουμε χτυπήσει καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε καυτή λαδωμένη σχάρα σε κάρβουνα για 3-4′ από την κάθε πλευρά ή σε σχαροτήγανο για 10′.
Βήμα 2
Πατάτες: Τυλίγουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Τις χαράζουμε στη μέση, αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με γιαούρτι, μαϊντανό και πάπρικα. Σερβίρουμε με τις πανσέτες.