Φτιάχνουμε λαχταριστές αλμυρές κρέπες με ζαμπόν και τυρί για ένα γρήγορο πρωινό ή σνακ για όλη την εβδομάδα.
Υλικά
- 75γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 ml γάλα
- 1 αυγό
- φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
- 8 κουτ. σούπας crème fraîche (κρεμ φρες)
- 300γρ φέτες ζαμπόν, σε κομμάτια (αφού αφαιρεθεί το λίπος)
- 200γρ γκρουγιέρ (gruyère), λεπτά τριμμένο
Μερίδες: 4
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ και αφήνουμε ένα κενό στο κέντρο. Χτυπάμε το γάλα και το αυγό μαζί και στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε σιγά-σιγά με το αλεύρι. Το τελικό μίγμα θα πρέπει να είναι κρεμώδες και όχι πολύ πηχτό, οπότε προσθέτουμε λίγο γάλα αν χρειαστεί.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι για κρέπες. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα μας και κουνάμε το τηγάνι για να καλύψει όλο τον πάτο. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Βήμα 3
Μόλις φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βάζουμε (χωρίς λάδι) ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί. Βάζουμε μέσα πολλές κρέπες και απλώνουμε 1 κουτ. σούπας crème fraîche σε λεπτό στρώμα. Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας τυρί απλώνοντάς το ομοιόμορφα, προσθέτουμε λίγο ζαμπόν και το αφήνουμε στη φωτιά για λίγα λεπτά. Τις διπλώνουμε 2 φορές στη μέση και σερβίρουμε.
Συνταγή: Janine Ratcliffe