Τα παιδιά της νέας χιλιετίας, οι Millenials, θέλουν νόστιμο και υγιεινό φαγητό κι αυτός ο γύρος με τις γλυκοπατάτες είναι αυτό ακριβώς.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
- 1,5 κιλό λαιμό χοιρινό, άκοπο
- 2 κουτ. γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, σε σκόνη
- 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας σέλινο, σε σκόνη
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- ε.π. ελαιόλαδο
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 λάιμ, τον χυμό
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τις πατάτες
Για τον γύρο
Για τη sour cream
Διαδικασία
Βήμα 1
Γύρος: Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε πολύ λεπτές φέτες πάχους περίπου 3-5 χιλ. Τον μαρινάρουμε με όλα τα υλικά για περίπου 12 ώρες. Έπειτα βάζουμε το κρέας σε μεταλλικές σούβλες και περνάμε τα κομμάτια σαν να σχηματίζουμε το αγγλικό γράμμα S. Ψήνουμε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τα συνεχώς.
Βήμα 2
Sour cream: Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για την κρέμα και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Γλυκοπατάτες: Κόβουμε σε λεπτά στικ τις γλυκοπατάτες και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο. Μόλις είναι καραμελωμένο και ψημένο το κρέας, το βγάζουμε και το κόβουμε σαν γύρο.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τις γλυκοπατάτες και τη sour cream.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM