Greek chicken skewers with salad, hummus and pittas
clock icon
50'

Κοτοσουβλάκια με χούμους και πράσινη σαλάτα

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • Για τα σουβλάκια

  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 πίτες για σουβλάκια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το χούμους

  • 200 γρ. ρεβίθια, βρασμένα, στραγγισμένα
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. πράσινα σαλατικά
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Ετοιμάζουμε αγαπημένα σουβλάκια από κοτόπουλο και τα παντρεύουμε με γευστικό χούμους δίνοντάς τους άρωμα Ανατολής. Χωρίς πολύ κόπο, μπορούμε να έχουμε εύκολα και γρήγορα, ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα.

Για τα σουβλάκια: Ετοιμάζουμε τη φωτιά και τη σχάρα ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Βάζουμε σε ένα μπολ τους κύβους του κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το μπούκοβο.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και περνάμε τα κομμάτια σε 4 μικρές μεταλλικές σούβλες. Ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα ή τον φούρνο για 10΄-15΄ από όλες τις πλευρές ή μέχρι να ψηθούν καλά.

Για το χούμους: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό.

Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ραντίζουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με πίτες ψημένες, τη σαλάτα και το χούμους.

Styling: Tony Huttchinson, Food Styling: Lottie Covell, Sal Henley, Adam Bush

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα σουβλάκια: Ετοιμάζουμε τη φωτιά και τη σχάρα ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Βάζουμε σε ένα μπολ τους κύβους του κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το μπούκοβο.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και περνάμε τα κομμάτια σε 4 μικρές μεταλλικές σούβλες. Ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα ή τον φούρνο για 10΄-15΄ από όλες τις πλευρές ή μέχρι να ψηθούν καλά.

Βήμα 2

Για το χούμους: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό.

Βήμα 3

Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ραντίζουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με πίτες ψημένες, τη σαλάτα και το χούμους.

Styling: Tony Huttchinson, Food Styling: Lottie Covell, Sal Henley, Adam Bush