Αυτά τα σουβλάκια θα γίνουν ανάρπαστα είτε είστε vegan, είτε όχι, αφού ψήνονται στη σχάρα και έχουν το άρωμα ενός ξεχωριστού μείγματος μπαχαρικών, που θα φτιάξετε εύκολα με τις οδηγίες μας.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 4 μανιτάρια portobello
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- φρέσκο θυμάρι
- 1 ½ κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φασκόμηλο
- 2-3 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 30 γρ. βασιλικό
- 30 γρ. κόλιανδρο
- 50 γρ. μαϊντανό
- 2 φέτες του τοστ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 30 ml ξίδι
- 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 30 ml νερό
Για τα μανιτάρια
Για το μείγμα μπαχαρικών
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μείγμα μπαχαρικών: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
Βήμα 2
Μανιτάρια: Σε ένα μπολ βάζουμε κομμένα τα μανιτάρια σε μεγάλα σχετικά κομμάτια. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μείγμα μπαχαρικών και το θυμάρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα. Τα περνάμε σε καλαμάκια και στα ενδιάμεσα βάζουμε λεπτά κομμάτια από κρεμμύδι.
Βήμα 3
Σάλτσα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα. Αλατίζουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.