Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 13/2
Ροβίτσα με μαραθόριζα και τζίντζερ
Μαγειρεύουμε αυτό το ιδιαίτερα νόστιμο όσπριο, που δεν θέλει πολύ μούλιασμα, με το ξεχωριστό άρωμα της μαραθόριζας και την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ.
Τρίτη 14/2
Μύδια αχνιστά
Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας προτείνουμε κάτι αφροδισιακό, όπως ένα πιάτο με θαλασσινά!
Τετάρτη 15/2
Πικάντικος τραχανάς-ριζότο µε πελτέ και πρόβειο γιαούρτι
Αυτός ο ξινός τραχανάς με την προσθήκη του πελτέ χυλώνει ωραία και γίνεται σαν νόστιμο ριζότο. Ωραία ιδέα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Πέμπτη 16/2
Μπριζολάκια της Τσικνοπέμπτης
Ωραιότατα μερακλίδικα μπριζολάκια, που είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μην τσικνίσετε εκτός σπιτιού. Συνοδεύονται με φεσκοτηγανισμένες πατάτες.
Παρασκευή 17/2
Μανέστρα με σκορπίνα, ντομάτα και φρέσκο βασιλικό
Η σκορπίνα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ψάρι, που βγάζει νόστιμα πιάτα! Εδώ τη συνδυάζουμε με μανέστρα, ντομάτα και φρέσκο βασιλικό.
Σάββατο 18/2
Πίτσα με ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού σε χρόνο dt
Ετοιμάζουμε σε χρόνο dt πίτσα με ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού. Είναι η ιδανική εύκολη πρόταση για να φτιάξουμε κάτι γρήγορο για την παρέα.
Κυριακή 19/2
Χοιρινό με χόρτα αβγολέμονο
Ένα κλασικό πιάτο που θα σιγομαγειρέψουμε και θα αρτύσουμε με μια πηχτή σάλτσα αβγολέμονο. Συνοδεύεται ιδανικά με ένα ποτήρι λευκό αρωματικό κρασί.
Για ορεκτικό
Αλμυρή γαλατόπιτα, από την Ερασμία Μπαλάσκα
Η Ερασμία Μπαλάσκα φτιάχνει μια γαλατόπιτα διαφορετική από τις άλλες, που δεν είναι γλυκιά, αλλά αλμυρή. Ιδανική πρόταση για πρώτο πιάτο.
Για επιδόρπιο
Καρυδόπιτα με σάλτσα σοκολάτας
Αφράτη καρυδόπιτα, ωραία σιροπιασμένη και σερβιρισμένη με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Δεν υπάρχει καλύτερο επιδόρπιο για το κυριακάτικο τραπέζι!