Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Δευτέρα 26/12
Γιορτινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και συκωτάκια πουλιών
Μακαρονάδα με αρώματα και έντονο γευστικό χαρακτήρα, ιδανική για το γιορτινό τραπέζι.


Τρίτη 27/12

Παϊδάκια αρνίσια με αρωματική μαρινάδα
Τα παϊδάκια μας αρέσουν πολύ, είτε πρόκειται για τα ελαφριά παϊδάκια κοτόπουλου είτε για τα πιο “μερακλίδικα” αρνίσια. Για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά, είναι απαραίτητο να τα μαρινάρετε καλά και με υπομονή σε μια αρωματική μαρινάδα.


Τετάρτη 28/12

Λαχανόρυζο με φασόλια
Το λαχανόρυζο είναι ένα πολύ αγαπημένο χειμωνιάτικο πιάτο. Εδώ το εμπλουτίζουμε με βουτυράτα λευκά φασόλια, μπόλικο κόκκινο πιπέρι και έχουμε μια νέα εκδοχή του που θυμίζει Βόρεια Ελλάδα!

Πέμπτη 29/12
Noodles με τηγανητό μοσχαράκι και τζίντζερ
Φτιάχνουμε το μοσχαράκι μας εναλλακτικά, χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα μας noodles. Tηγανίζουμε το κρέας και προσθέτουμε τζίντζερ για να κάνει τη διαφορά στη γεύση.


Παρασκευή 30/12

Πρωτοχρονιάτικη κρεατόπιτα Μετσόβου
Μια ξεσκέπαστη παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα με αρνί, που μπορεί να κρύβει μέσα και ένα φλουρί…


Σάββατο 31/12

Ρολά από στήθος γαλοπούλας γεμιστά με χοιρινό κιμά και σάλτσα σύκου
Πολύ νόστιμα ρολά γαλοπούλας με πλούσια γέμιση, που ταιριάζουν πολύ στο κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι.


Κυριακή 1/1

Για κυρίως
Γιορτινό χοιρινό με εσπεριδοειδή και βερίκοκα
Ένα κλασικό πιάτο για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Το χοιρινό ταιριάζει υπέροχα με τα βερικόκα, ενώ τα εσπεριδοειδή ισορροπούν τις οξύτητες στο πιάτο.


Για ορεκτικό

Σουφλέ με συκωτάκια πουλιών
Ένα διαφορετικό σουφλέ, ιδανικό για να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Για επιδόρπιο

Lemon pie με κουραμπιέ σε ποτήρι
Για ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο, ετοιμάζουμε μια λαχταριστή lemon pie με… κουραμπιέδες! Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκάκι που θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο εορταστικό γεύμα.

Το άρθρο της εβδομάδας