Ένα ξεχωριστό κοκτέιλ με πρωταγωνιστή το μήλο που έχει το δικό του κοινό ενώ όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμη αξίζει έστω μία φορά να το γευτείτε. Ο λόγος για το Apple Martini ή αλλιώς Appletini.

Έχοντας βάση τη βότκα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές στις οποίες μπορείτε να το δοκιμάσετε. Εδώ μιλάμε κυρίως για το sour apple martini με πράσινο μήλο. Πρόκειται για ένα δροσιστικό ποτό, ιδανικό για όσους αγαπούν τις όξινες γεύσεις. Επίσης, ένας πολύ ωραίος συνδυασμός είναι το πράσινο μήλο με το τζιν. Συνεπώς αν θέλετε να κάνετε κάποια παραλλαγή στην κλασική συνταγή μπορείτε αντί για βότκα, να βάλετε τζιν. Ας δούμε τη συνταγή:

Apple Martini (sour)

Yλικά:
45 ml βότκα
15 ml λικέρ πράσινου μήλου
5 ml χυμό λεμονιού
5 ml απλό σιρόπι
Φέτες πράσινου μήλου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα σέικερ γεμάτο με παγάκια, βάζουμε τη βότκα, το λικέρ μήλου και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε πολύ καλά και σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ τύπου martini. Γαρνίρουμε με μια φέτα μήλου και απολαμβάνουμε.

Tips:

  • Η γεύση του μήλου ποικίλλει αναλόγως με το λικέρ που θα χρησιμοποιήσετε. Επομένως η ποσότητα του χυμού λεμονιού μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας προτιμήσεις.
  • Εάν το κοκτέιλ είναι πολύ ξινό ή στεγνό για το γούστο σας, δοκιμάστε να προσθέσετε 5 ml απλού σιροπιού.
  • Ένα κομψό lemon twist είναι επίσης μια καλή επιλογή γαρνιτούρας.


Παραλλαγή συνταγής:
Για να φτιάξουμε το κλασικό Apple Μartini βάζουμε 45 ml βότκα και 15 ml λικέρ μήλου ή Calvados—κονιάκ μήλου—και ξηρό βερμούτ. Χτυπάμε δυνατά και στραγγίζουμε σε ένα ποτήρι martini.