Ετοιμάζουμε πανεύκολα vegan pancakes με γάλα καρύδας και γαρνίρουμε με μπανάνα και φρούτα του πάθους. Είναι ιδανικά για brunch και θα τα αγαπήσουν τα παιδιά.
Υλικά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
400ml γάλα καρύδας
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
1-2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 φρούτα του πάθους (προαιρετικά)
Διαδικασία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Σε άλλο μπολ, βάζουμε 300 ml γάλα καρύδας, το χτυπάμε λίγο με το σύρμα και μετά το προθέτουμε αργά στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι για να γίνει λείο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και για κάθε pancake βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μίγμα μας. Προσθέτουμε 4-5 φέτες μπανάνας σε κάθε pancake και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να φαίνονται στεγνές. Γυρίζουμε με προσοχή και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το μίγμα μέχρι να πάρει υφή κρέμας, που θα την χρησιμοποιήσουμε ως σάλτσα για τα pancake μας. Αν μας αρέσουν τα φρούτα του πάθους, τα προσθέτουμε ως γαρνιτούρα.